Fölényben volt, de gól nélküli döntetlent játszott a magyar válogatott Bosznia-Hercegovina ellen

sport
szeptember 10., 22:42

A németek elleni csúnya 5-0-s vereség után volt mit kijavítania a férfi labdarúgó-válogatottnak a Bosznia-Hercegovina elleni Nemzetek Ligája mérkőzésen hétfőn a Puskás Arénában. A csoport másik meccsén szombaton a bosnyákok Hollandiától kaptak ki 5-2-re.

Szoboszlai Dominik küzd a labdáért
photo_camera Szoboszlai Dominik küzd a labdáért Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

„Mindig mondtam, hogy Németországtól ki lehet kapni. Ha nullára veszítünk, az már baj, de ha 5-0-ra, az szégyen. Az első számú felelős én vagyok, utánam pedig következnek a játékosok” – mondta a szombati meccs után Marco Rossi szövetségi kapitány, aki erre a meccsre négy helyen is változtatott a csapaton: Gulácsi Péter helyett Dibusz Dénes kezdett a kapuban, Balogh Botond helyett Botka Endre, a középpályán Nego Loic, Nagy Ádám és Kerkez Milos helyett Nagy Zsolt, Bolla Bendegúz és Nikitcher Tamás kezdett.

A meccs nem kezdődött nagyon izgalmasan, vagyis ahogy a szaklapok fogalmaznának: a mezőnyjáték dominált. Az első nagyobb helyzet a magyar csapat előtt adódott, Szoboszlai szögletét Varga fejelte a földre, de Vasilij kapus ki tudta ütni a labdát. A 23. percben ugyanez ismétlődött meg, csak a másik oldalról, de ezt a Varga-fejest is kitolta a kapus. Az első félidőben a magyar csapat játszott fölényben, Vargának és Nagy Zsoltnak volt még nagy helyzete, de a szünetben maradt a 0-0.

Willi Orbán fejel
photo_camera Willi Orbán fejel Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A második félidő elején, az 52. percben Varga harmadszor is a kapu elé került, de megint mentett Bicakcic védő. Azt, hogy a bosnyákok mennyire voltak veszélyesek, jól jelzi, hogy Dibusz a 66. percben vetődött először, simán fogta Dzeko lövését. Az addigi legnagyobb helyzet Szoboszlaié volt 4 perccel később, elég jó helyről, 23 méterről lőhetett szabadrúgást, de a felsőlécet találta el.

Marco Rossi a végére Ádám Martin is behozta, neki volt közelről egy nagy fejese, de Vasilij kapus óriásit védett lábbal. Összességében a második félidőben is mi játszottunk fölényben, de nem sikerült betalálni. Kicsit pechesnek voltunk, így döntetlen lett a vége, két meccs után 1 ponttal csoportunk utolsó helyén állunk a Nemzetek Ligája A divíziójában.

Legközelebb október 11-én a Hollandia ellen játszik a válogatott itthon, három nappal később pedig Bosznia ellen idegenben.

Kiemelt videóink