Befektetés a józan észbe: 5000 példányt vásárolt Semjén Zsolt új könyvéből a KDNP

belföld
szeptember 11., 15:58

Tökéletes reprezentációs célú tételeket szerzett be nyár végén a KDNP. A parlament honlapján található nyilvános szerződéslista szerint augusztus 12-én könyvek vásárlására szerződött a párt parlament frakciója, amiért nettó 6,95 millió forintot (bruttó 8,8 milliót) fizetett az Antológia Kiadó és Nyomda Kft.-nek. Ennél több nem derült ki, ezért az Országház sajtóosztályához fordultam a részletekért, a válaszból pedig egy csodás ötlet valóra váltása rajzolódott ki:

a kereszténydemokraták összesen 5000 példányt vettek reprezentációs céllal Semjén Zsolt pártelnök A józan ész ellenforradalma című könyvéből.

Mi lehetne jobb reprezentációs célú ajándéktárgy, mint az elnök alkotása? Ami tartalmilag nem más, mint egy válogatás Semjén Zsolt elmúlt években adott interjúiból, közleményeiből, beszédeiből.

Semjén Zsolt több könyvet is jegyez
photo_camera Semjén Zsolt több könyvet is jegyez Fotó: Németh Dániel/444

A kötet most augusztusban jelent meg, vagyis a párt gyorsan lecsapott a kínálkozó lehetőségre, és néhány ezret fel is vásárolt belőle. Darabonként nettó 1390 forintot, bruttósítva alig 1800-at fizettek a 100 oldalas műért.

Kerekebbé teszi a történetet, hogy arra vonatkozóan nincs utalás, hogy a kiadvány kereskedelmi forgalomba kerülne. Sőt teljes terjedelmében letölthető több helyről is pdf formátumban – például a KDNP honlapjáról.

„Amikor a liberalizmus cégére alatt ellentmondást nem tűrő véleményterror fenyeget, ahol a politikai korrektség jelszavával még azt is megszabják, hogy mit mondhatok és mit nem, akkor nyilvánvaló, hogy erre az antropológiai, szexuális, kulturális „forradalomra” csak egy válasz adható: az ellenforradalom. A téboly forradalmával szemben józan ész ellenforradalma!” – ez áll az ajánlószövegben.

A mű erősen indít, az előszó után az első fejezet „A pápáról és a pride-ról” címet kapta, ami részlet Semjén Zsolt 2021 októberében a Mandinernek adott interjújából. Kicsit később következik a „Ha Miskolcról kilőnének egy rakétát, lehet, hogy fél óra múlva nem lenne Miskolc” című fejezet, amely Semjén Kazincbarcikán elmondott beszéde az orosz–ukrán háborúról. Újraolvasható egy 2023. áprilisi és egy májusi napirend előtti felszólalása is a parlamentből. Az utolsó lapra két fotót választottak, mindkettő a júniusi Békemeneten készült. Az első:

Részlet Semjén Zsolt A józan ész ellenforradalma című könyvéből
photo_camera Részlet Semjén Zsolt A józan ész ellenforradalma című könyvéből

A másik, ami egy felülről készült kép a Margit hidat ellepő tömegről a Békemeneten, az alábbi szöveget kapta: „A Fidesz–KDNP 2024. június 9-én abszolút mandátumtöbbséggel megnyerte az európai parlamenti választást”. A kép a szöveggel együtt úgy hat, mintha a győzelem híre hallatán vonult volna ki ennyi ember a hídra.

Részlet Semjén Zsolt A józan ész ellenforradalma című könyvéből
photo_camera Részlet Semjén Zsolt A józan ész ellenforradalma című könyvéből

A kötet az Antológia Kiadó gondozásában jelent meg, amiről azt érdemes tudni, hogy a fideszes Lezsák Sándorhoz kötődő lakiteleki Népfőiskola Alapítvány tulajdonában áll. A kiadó gazdálkodása szerény, és igen rosszul sikerült a tavalyi éve. A korábbinál alacsonyabb, 58 millió forintos árbevételt ért el, ez kevésnek bizonyult a költségek fedezésére, hiszen 2023-at 1,3 millió forintos veszteséggel zárta, amire az elmúlt években egyszer sem volt példa.

Kiemelt videóink