Jogerősen 9 évre ítélték a férfit, aki leszúrta Deutsch Tamás apósát

bűnügy
szeptember 11., 16:29
Lazsányi László és Deutsch-Lazsányi Erika
photo_camera Lazsányi László és Deutsch-Lazsányi Erika Fotó: Facebook/Deutsch-Lazsányi Erika

Három évvel a tett elkövetése után jogerősen elítélték B. Istvánt, mert meggyilkolta Lazsányi Lászlót, az MTK és a Csepel volt futballistáját. Az áldozat Deutsch Tamás apósa volt, a fideszes EP-képviselő aktívan részt vett a per intézésében is.

B. Istvánnak korábban több élelmiszerboltja is volt, melyek a csúcson 5 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak, és a férfinak közben közel 1 százalékos tulajdonrésze volt a központi CBA-cégben is 2019-ig. Nehezen magyarázható döntése miatt veszített el mindent: amikor évekkel ezelőtt egy elszámolási vita miatt el akarta rejteni a valós vagyonát, majdnem mindenét egy külföldi utazás alatt megismert férfire íratta, anélkül, hogy bármilyen, biztosítékot jelentő másik strómanszerződést aláírtak volna. Az illető pedig egy idő múlva jelezte, hogy nem ad vissza semmit.

A gyilkosság idején már hosszabban abban a Római-parti, Nánási úti ingatlanban lakott, amit a Lazsányi vezette tornaklub bérelt az államtól, és ahol 17 apartmant is kiadnak. B. már régóta nem fizetett, a lakrészéből többször is kirakták. A gyilkosság napján felfeszítette az üres lakás zárját és ott aludt, Deutsch apósa ezért ment oda hozzá. Összevesztek, dulakodtak, majd B. egy vadászkéssel megszúrta a 67 éves Lazsányit.

photo_camera A gyilkosság helyszíne

„Az édesapja halála Lazsányi Erikát annyira megviselte, hogy én vele az ügyről csak egyszer beszéltem. Képtelen és nem is akar beszélni a tragédiáról, ezért azóta a férjével, Deutsch Tamással tartom a kapcsolatot. Tamás teljesen hitetlenkedve fogadta azt, hogy csupán nyolc év börtönre ítélték első fokon az elkövetőt. Ennél sokkal bagatellebb ügyekben ennél súlyosabb ítéletek születnek” – mondta a Blikknek a tárgyalás szünetében az ügyvéd.

Az ügyészi perbeszédben elhangzott, hogy jogos védelmi helyzet nem lehetett, egyenes szándékú emberölés történt.

A vád súlyosabb büntetést kért, míg az elkövető ügyvédje a véletlennek tulajdonította a történteket. B. István a tárgyaláson kifejezte sajnálatát, és később szeretne anyagi támogatást nyújtani az áldozat családjának - írja a Blikk.

A jogerős ítélet végül 9 év börtön lett. B. István eddig házi őrizetben volt, és a lap tudósítása szerint az ítélethirdetésről is szabadon távozhatott – nemsokára önként kell majd bevonulnia a rácsok mögé.

Kiemelt videóink