Marco Rossi a bosnyák meccs után: Ez az alap, amit láttunk

foci
szeptember 11., 06:22

Fölényben volt, de nem tudott gólt lőni, így 0-0-t játszott Bosznia-Hercegovina ellen a magyar labdarúgó válogatott hétfő este. Bár az eredménnyel Marco Rossi és Szoboszlai Dominik sem volt elégedett, a szövetségi kapitány és a csapatkapitány is dicsérte a csapatot a Nemzetek Ligája csoportmeccs után.

„Ma sok párharcot nyertünk, megvolt bennünk a bizonyítási vágy. Ez az alap, amit ma este láttunk. Gratuláltam a játékosoknak, noha nyilván sem ők, sem én nem vagyok elégedett az eredménnyel, mert megérdemeltük volna a győzelmet. Amikor mindent beleadunk, akkor a szurkolók legalább büszkék lehetnek a csapatukra” - mondta Rossi.

Az olasz szakember az őt éltető szurkolókról is beszélt.

„Ilyenkor érzi az ember, valami olyat tett, ami miatt emlékezni fognak rá. A csapat teljesítménye méltó volt a szurkolóink lelkesedéséhez, emelt fővel hagyhattuk el a pályát.”

Marco Rossi
photo_camera Marco Rossi Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Rossi az ellenfélről azt mondta, mindig nehéz balkáni csapatok ellen játszani, mert ugyanolyan harciasak, mint a magyar válogatott.

„Az volt az ellenfél küldetése, hogy elvigyen egy pontot, márpedig ha egy csapat teljesíti a meccstervét, azért gratuláció jár még akkor is, ha a mezőny legjobbja ma a bosnyák kapus volt.”

Szoboszlai a meccs utáni sajtótájékoztatón azt mondta, büszke a csapatra, mert olyan választ tudott adni a szombati, németek elleni 0-5-s vereségre, amire ő maga sem számított.

„Természetesen mindenki jobban örült volna a három pontnak, de szerintem nem megszokott, hogy a válogatott egy olyan vereség után, mint amilyen a németországi volt, ennyire motiváltan és ilyen küzdőszellemmel játszik” - mondta a magyar válogatott csapatkapitánya.

Szoboszlai Dominik küzd a labdáért
photo_camera Szoboszlai Dominik küzd a labdáért Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Szoboszlai dicsérte a meccset végigjátszó, mindössze másodszor válogatott Nikitscher Tamást, akinek szombaton - mint mondta - nem volt könnyű dolga a németek ellen debütálni.

„Minden szurkolónak köszönjük, aki eljött a stadionba, mert az ilyen nehéz időszakokban van rájuk igazán szükségünk” - tette hozzá Szoboszlai.

Kiemelt videóink