Papok kapták ajándékba Semjén Zsolt új könyvét

belföld
szeptember 12., 14:30

A KDNP frakciója 5000 példányt vásárolt augusztusban a pártelnök, Semjén Zsolt legújabb, „A józan ész ellenforradalma” című könyvéből nettó 6,95 millió forintért. Az Országgyűlés sajtóosztálya megkeresésünkre csak annyit közölt a beszerzésről, hogy az reprezentációs céllal történt.

Egészen pontosan katolikus papok között oszthatták szét a kiadványt, jelezte egy olvasónk, akihez postán érkezett a könyv. Feladóként Semjén Zsolt volt feltüntetve, és „az egy cím alatt lakó összes katolikus pap megkapta”, sőt az ismerősi körében tapasztaltak alapján minden katolikus pap kaphatott belőle.

Ha egyébként az volt a cél, hogy a könyvet a hitéleti szereplők között osszák szét, akkor feltételezhetően a protestáns papok is kaphattak a kiadványból, tekintve, hogy nincs Magyarországon 5000 katolikus pap.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A könyv tartalmát tekintve egyébként nem más, mint egy válogatás Semjén Zsolt elmúlt években adott interjúiból, közleményeiből, beszédeiből. A könyvben olyan erős fejezetcímekkel lehet találkozni, mint például „A pápáról és a pride-ról”, vagy „Ha Miskolcról kilőnének egy rakétát, lehet, hogy fél óra múlva nem lenne Miskolc”.

Nem ez volt egyébként az első alkalom, hogy a pártvezető önmagát ajándékozza a lelkipásztoroknak. 2021 decemberében „Az örök magyarság küldetésében” című, Semjén által dedikált könyvet kapták ajándékba a papok. Ebben „egyrészt a kereszténydemokrácia témakörében korábban a pártelnök részéről elhangzott gondolatokat foglalja össze, másrészt, és talán ez a lényegesebb, egy konkrét személy e téma iránti elkötelezettségének hangsúlyozása tűnik a kiemelt célnak. Hogy ez biztosan érthető legyen, 10 fotó is szerepel a könyvecskében, amelyek közös nevezője, hogy mindegyiken Semjén Zsolt látható” – olvasható a Szemlélek oldalon megjelent, ajándékról szóló írásban.

Kiemelt videóink