A spanyoloknak kezd elegük lenni a turistákból

külföld
szeptember 13., 09:03

Egy Európa több országában készített felmérés szerint a spanyolok harmada szerint túl sok külföldi turista érkezik az országba, sőt, a legtöbb európai szimpatizál a túlzott turizmus elleni tiltakozásokkal.

A Dániában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban végzett felmérés szerint leginkább a spanyolok érzik a turizmus súlyát, ott a válaszadók 32 százaléka szerint túl sok a külföldi turista az országukban.

Katalónián belül ez a szám még magasabb, ott a válaszadók 48 százaléka mondta azt, hogy túl sok a turista. A Barcelonát is magában foglaló régióba évente körülbelül 32 millió turista érkezik.

A spanyoloknak problémájuk van az airbnb-vel is, vagyis azzal, hogy lakásokat rövid távra, nyaralásokra adnak bérbe, ezzel a lakások kikerülnek a lakáspiacról, ami meg növeli a bérleti díjakat. A felmérés szerint a spanyolok 37 százaléka érzi úgy, hogy a turistaszezon több kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz.

A nyáron ezrek tüntettek Spanyolországban, mert elegük volt a turistákból. Európában szinte mindenhol érezni a túltolt turizmus hatásait, nemrég Velencében forgattunk a témában. (Guardian)

Kiemelt videóink