Dömötör Csabát jelöli a Fidesz az ittasan verekedő, majd a Fideszből kilépő Győrffy Balázs helyére

POLITIKA
szeptember 13., 12:37

A Fidesz Dömötör Csabát jelöli Győrffy Balázs megüresedett európai parlamenti képviselői helyére – írja közleményében a párt.

photo_camera Dömötör Csaba Fotó: Németh Dániel/444

A közlemény szerint Dömötör Csaba az elmúlt 9 évben a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkáraként dolgozott, 2018 óta országgyűlési képviselőként. Kormányzati megbízatását megelőzően több évig a brüsszeli Fidesz-delegáció munkáját segítette. Politikai pályafutása elején a Fidelitas külügyi kabinetét vezette, emellett két évig volt elnöke az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének. Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán végezte.

Győrffy Balázs augusztusban lépett ki a Fideszből, adta vissza EP-mandátumát és mondott le minden pozíciójáról, miután ittas állapotban bántalmazott egy nőt. Győrffy akkor azt írta:

„Elbuktam, és ezért vállalok minden felelősséget és következményt. A múlt éjjel ittas állapotban vitába keveredtem egy hölggyel, a vita a legnagyobb sajnálatomra tettlegességig fajult. Elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tettem.”

Győrffy azt is írta, írja, „sajnálatos módon” nem emlékszik a történtekre, de elnézést kér mindenkitől, legfőképp az érintettől, emellett a családjától, az őt támogatóktól és politikai közösségétől.

Kiemelt videóink