Alföldi Róbert szerint Bese atya és Szájer József történetét filmre kellene vinni

belföld
szeptember 15., 18:39

Alföldi Róbert szerint egy normális országban megfilmesítenék Bese atya történetét, ha pedig Shakespeare Magyarországon élne, darabot írna Szájer József botrányáról, derült ki abból az interjúból, amit a rendező a Szeretlek Magyarországnak adott.

Alföldit elmondása szerint megrendítette és elszomorította Bese Gergő története. Bese atyáról a Válasz Online megírta, hogy melegpartikon vett részt és kompromittáló videók készültek róla, amelyek fideszes vezetőkhöz is eljutottak. Az azóta felfüggesztett és praktikusan a papi tevékenységét befejező Bese bocsánatot kért, de azt továbbra sem árulta el, hogy mit tett pontosan.

„Ennek az atyának, ennek a fiatalembernek milyen élete volt? Én beszorongok ezektől. Én a Szájer-történettől is beszorongtam. És persze némileg ellentmondásos a tevékenységük és a titkos életük. De az egy következő lépés, hogy vizet prédikál és bort iszik, az az emberi történet után van” - mondta Alföldi az interjúban.

„Ha ez egy normális ország lenne, ezeket a történeteket kellene filmre vinni. Ezekből a történetekből remek és hiteles történelmi filmeket lehetne forgatni. Ha most lenne egy Shakespeare, akkor a Szájer-sztorit biztos megírná, mert ez egy akkora emberi történet. Hogy valaki ennyire kénytelen megtagadni magát, hazudni, bujkálni. Arról persze lehet beszélni, hogy ezek az emberek kifizetődőbbnek tartják, ha hazudnak és csatornákon másznak le, vagy a párizsi olimpia megnyitója ellen prédikálnak, és közben orgiákra járnak. De a lényeg az mégis csak az, hogy végtelenül szerencsétlen emberek” - mondta. (via 24.hu)

Kiemelt videóink