Pénteken Budapestre jön Matteo Salvini

POLITIKA
szeptember 16., 13:18

Matteo Salvini megköszönte Orbán Viktor kiállását azok után, hogy vádat emeltek ellene emberrablás és hivatali hatalommal való visszaélés miatt.

Salvini 2019-ben ugyanis belügyminiszterként nem adott engedélyt arra, hogy az Open Arms nevű spanyol hajó kikössön Lampedusán. A hajó fedélzetén 147 bevándorló volt. Végül a szicíliai Agrigento ügyészsége közbelépett, és 19 nap után engedélyezte a partraszállást. Az ügyészség emiatt hat év börtönt kért rá.

Orbán Viktor a Salvini elleni eljárásról azt írta az X-en (volt Twitteren), hogy „Európa legbátrabb hazafiját büntetik meg a bevándorlás megállítása miatt. Akik védik Európát, büntetésre számíthatnak. Mi folyik itt?”

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini találkozója a Római Magyar Akadémián 2022. április 21-én.
photo_camera Orbán és Salvini 2022-es találkozója Fotó: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

A Liga elnöke kiposztolta Orbán támogató szavait, egyben bejelentette, hogy pénteken Budapesten találkoznak. Azt írta, „nem lesznek olyan megpróbáltatások és fenyegetések, amelyek megállíthatnák a változás és a szabadság szelét Európában.”

Kiemelt videóink