Kevés volt az öt év munkatábor, még szigorúbb büntetést kapott a moszkvai férfi, aki válaszolt egy tévéstáb öt kérdésére

külföld
szeptember 17., 14:29

A moszkvai bíróság kedden szigorította a moszkvai Jurij Kohovec büntetését. Tavasszal 5 év munkatáborra ítélte a bíróság, mivel „tudatosan hamis információkat” terjesztett az orosz hadseregről. Most azonban úgy ítélték, hogy ennél szigorúbb büntetés jár neki, ezért 5,5 év tényleges börtönbüntetést kell letöltenie Kohovecnek. Ez egyébként megfelel annak, amit az ügyészek kértek a férfira. Kohovecet még a bíróságon letartóztatták.

link Forrás

A férfi még 2022 nyarán az utcán válaszolt meg öt kérdést a Szabad Európa riporterének, egyebek mellett arról, hogy „enyhülnie kellene-e a NATO-tagállamok és Oroszország közti viszonynak. „Mindenképpen”, felelte, de az egész csak a „kormányunkon múlik”. Kokovec hozzátette:

„Szerintem nincs gond a NATO-val, senkit sem akarnak megtámadni. Az orosz kormány állandóan arról beszél, hogy az ukrán nácik ellen harcol, de bevásárlóközpontokat bombáznak, Kijev mellett pedig a katonák civilekre lőnek.”

Kiemelt videóink