Gisèle Pélicot: „Soha egyetlen másodpercre sem adtam a beleegyezésemet” a tömeges nemi erőszakhoz

külföld
szeptember 19., 12:38

Nemrég kezdődött az utóbbi évek legnagyobb döbbenetét kiváltó bűnügyének tárgyalása Franciaországban. A 71 éves Dominique Pelicot a vád szerint közel egy évtizeden keresztül erős nyugtatókkal kábította el a feleségét, majd az interneten toborzott idegeneket hívott át magukhoz, hogy megerőszakolják a magatehetetlen nőt. Az esetekről a férfi videófelvételeket és fotókat készített.

Most felesége a tárgyaláson beszélt arról, hogy „soha egyetlen másodpercre sem adta a beleegyezését” a tömeges nemi erőszakhoz, miután többen azzal védekeztek a tárgyaláson, hogy azt hitték, egy pár szervezett játékában vesznek részt - írja a Guardian.

photo_camera Fotó: CHRISTOPHE SIMON/AFP

A 71 éves Dominique Pélicot beismerte, hogy nyugtatókkal és szorongásoldókkal kábította akkori feleségét, hogy eszméletlen állapotba hozza, hogy ő és több tucat idegen, akiket online chatszobákban toborzott 2011 és 2020 között, megerőszakolhassák. A 26 és 74 év közötti 50 vádlottat Pélicot szervezte be, aki szerint tudták, hogy nemi erőszakra hívja át őket. A vádlottak közül néhányan ezt megerősítették vallomásukban, de mások azzal védekeznek, hogy azt hitték, egy pár szervezett játékában vesznek részt.

Gisèle Pélicot elmondta, hogy megalázónak érezte a védőügyvédek kérdéseit, akik azzal érveltek, hogy a férfiak talán tévedtek, vagy azt hitték, hogy részeg, vagy úgy tett, mintha aludna, és bűnrészes.

„Megalázva éreztem magam, amíg ebben a tárgyalóteremben voltam. Alkoholistának, a férjem cinkostársának neveztek” - mondta. „Abban az állapotban, amiben voltam, egyáltalán nem tudtam válaszolni. Kómás állapotban voltam, ez látható a videókon is.”

„Ezek a férfiak degeneráltak. Nemi erőszakot követtek el... Amikor meglátnak egy nőt az ágyán aludni, senkinek sem jutott eszébe feltenni magának egy kérdést? Nincs eszük?”

Bár évek óta megmagyarázhatatlan memóriazavarokkal és nőgyógyászati problémákkal küzdött, Gisèle Pélicot azt mondta, hogy nem tudott a nemi erőszakokról, amíg a rendőrség meg nem találta a képeket a férje számítógépén, és el nem mondta neki. Volt férje a bíróságon ismét bocsánatot kért tőle, de ő reakció nélkül a földet nézte.

Gisèle Pelicot később reagált az egyik védőügyvéd megjegyzéseire is, aki arról beszélt a tárgyaláson, hogy „van nemi erőszak és van nemi erőszak”.

Mint elmondta, „nem, nincsenek különböző típusú nemi erőszakok”. „A nemi erőszak az nemi erőszak.”

Az ügyvéd később bocsánatot kért tőle, mondván, hogy meg akarta különböztetni a nemi erőszak jogi meghatározását a „média” meghatározásától. „Sajnálom, hogy ezek a megjegyzések megbántották és sokkolták önt” - mondta.

A nő később elmondta, hogy úgy érezte, a tárgyalóteremben őt is vádolják a bűnös féllel együtt, miközben a férje mellett a nemi erőszakkal vádolt 50 férfi a bíróságon ült és figyelt. Azt mondta, megérti, hogy a nők miért haboznak nemi erőszak miatt feljelentést tenni. Gisèle korábban külön kérte, hogy a tárgyalás legyen nyilvános, hogy felhívja a figyelmet a szexuális visszaélések elkövetéséhez használt kábítószerekre.

Kiemelt videóink