Állami kiárusítás: bárki licitálhat panorámás balatoni honvédségi üdülőre vagy esztergomi szállodára

vásárlás
szeptember 20., 14:46

Tavaly nyáron a Válasz Online írta meg, hogy egy nyilvánosság kizárásával készült munkaanyag szerint a kisgömböcként terjeszkedő Nagy Márton (pontosabban az általa vezetett) Gazdaságfejlesztési Minisztérium 74 darab értékes állami ingatlan, döntően tóparti üdülők eladására készül.

A „feláldozhatók" listájára került a Honvédelmi Minisztérium Csopakon található 2. számú Kiképzési, Oktatási és Regeneráló Központja (KORK), ami bár több másik, eladósorba került állami ingatlannal szemben nem rendelkezik közvetlen stranddal, lenyúlik a parti nádasig, és a panorámája sem utolsó.

Itt évközben a honvédség különböző egységei tartottak képzéseket, főszezonban pedig a honvédségi dolgozók jelentkezéses alapon tölthették itt a családi nyaralást, vagy egy-egy külföldi misszió után a pihenést.

A csopaki honvédségi üdülő
photo_camera A csopaki honvédségi üdülő Fotó: Ingatlan.com

És bár a Népszava már tavaly írt arról, hogy a helyiek körében az a pletyka terjeng, hogy Mészáros érdekeltségébe kerül az ingatlan (nem ez lenne az első eset), úgy tűnik, hogy ez még nem történt meg. Erre utal legalábbis az, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az ingatlan.com-on kínálja árverésre a komplexumot, 782,83 millió forintos kikiáltási árért.

Az árverés formájában testet öltő állami vagyonértékesítésben nemcsak a csopaki üdülőre lehet licitálni. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hirdetései között találni egy esztergomi, állami tulajdonú ingatlant is, amit a képek alapján szálláshelyként használtak.

Eladó esztergomi állami ingatlan
photo_camera Eladó esztergomi állami ingatlan Fotó: Ingatlan.com

Ez méretben és árban is kisebb, mint a csopaki, hiszen csak 485,44 millió forinttól indul a licit, de panorámája élelmes építőipari vállalkozók számára legalább annyi lehetőséget rejteget magában, mint az eladósorba került balatoni honvédségi üdülő.

Esztergomi kilátás
photo_camera Esztergomi kilátás Fotó: Ingatlan.com

Az állami ingatlanok eladásával kapcsolatban kérdésekkel fordultunk a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, ha válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Kiemelt videóink