Pokorniék végül visszavonták a parkolásos közbeszerzést, amelyre egyetlen céget hívtak meg

Budapest
szeptember 21., 17:29
Pokorni Zoltán átdaja a polgármesteri megbízólevelet Kovács Gergelynek a választások után
photo_camera Pokorni Zoltán átdaja a polgármesteri megbízólevelet Kovács Gergelynek a választások után Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt/Facebook

Miután a kormánypártok kikaptak Hegyvidéken, feltűrték az ingujjt, és nekiláttak a munkának. A sok sürgős elintéznivaló egyike az volt, hogy szeptember elején – ígéretüket megszegve – indítottak egy közbeszerzést a parkolási rendszer üzemeltetésére. Ezzel kész helyzet elé állították volna az október 1-én hivatalba lépő, Kovács Gergely vezette új testületet.

A Kutyapárt közleményében felidézte, hogy Pokorni Zoltánék egyetlen céget hívtak meg a közbeszerzésre, teljesen kizárva ezzel a versenyt. Ezeket a meghívásos eljárásokat a Közbeszerzési Hatóság egyenként ellenőrzi, és amennyiben azokat jogsértőnek találja, a kiíró köteles azt visszavonni. De a Kutyapárt közleménye szerint

„az önkormányzat végül meg sem várta a hatósági vizsgálat végét, és önként visszahívta a kiírást”.

link Forrás

A budapesti parkolással régóta kiemelten foglalkozó 444 még 2020-ban írta meg, hogy van egy parkolós szoftverszolgáltatást nyújtó cég, a Sessionbase Kft., ami szinte egyeduralkodó a fővárosban, és jelentős, racionálisan nehezen magyarázható árkülönbségekkel dolgozik. Ez a cég volt most is az egyetlen kiválasztott, és ők küldtek egy felháborodott levelet az önkormányzatnak, miután Kovács Gergely a sajtóban kritizálta az eljárást.

A Kutyapárt által közzétett levélben a Sessionbase Kft azt írja, „meghallottuk az üzenetet”, és „ajánlatot nem teszünk”.

Pokorniék két hete azzal magyarázták a fura helyzetet, hogy „a hegyvidéki parkolás működtetéséhez szükséges szoftverek szerződése november 22-én lejár. A parkolást üzemeltető cég ezért közbeszerzést írt ki, hogy a szolgáltatás folytonos legyen. A közbeszerzés természetesen úgy lett kiírva, hogy a döntést a Hegyvidéki Önkormányzat október 1-jén hivatalba lépő új vezetése hozhassa meg. Az ajánlati kötöttség nem áll be az új vezetés hivatalba lépéséig, a végső ajánlatig bármikor visszavonható.”

link Forrás

Az ebből nem világos, hogy miért egyetlen cégre szabott, meghívásos közbeszerzést írtak ki, ha kifejezetten azon fáradoztak, hogy az újonnan megválasztott testület tudjon választani az ajánlatok közül. Mindenesetre most így már csak egy hónap maradt a parkolási ügyek „hosszútávú és megnyugtató” megoldására. Ami „nagyon nehéz feladat elé állítja az új vezetést, de megnyugtatunk mindenkit: tisztában vagyunk a feladat kiemelt fontosságával, és jogszerű megoldást fogunk találni, amely biztosítja a parkolási rendszer folyamatos és költséghatékony működését.”

A parkolási cégnek, a Sessionbase vezetésének pedig azt üzenik Kovácsék: „sok szeretettel várjuk az ajánlatukat az általunk a jövőben kiírandó valamennyi (természeseten nyílt) közbeszerzésen”.

Kiemelt videóink