Kövér szerint Európa eltanulhatná Kínától „a kitartásra és a türelemre épülő politika művészetét”

POLITIKA
szeptember 26., 20:29

„A Kínával való kapcsolatok kiszélesítése, együttműködésünk elmélyítése nem veszély, hanem lehetőség, amelynek sikeres kiaknázása mindkét ország fejlődését szolgálja” - mondta az Országgyűlés elnöke csütörtökön, a Kínai Népköztársaság megalakulása, valamint Kína és Magyarország diplomáciai kapcsolatfelvételének 75. évfordulója alkalmából rendezett fogadáson. Kövér László szerint

„Magyarországnak az az érdeke, hogy ne pusztán híd, hanem összekötő kapocs legyen Kelet és Nyugat között. Mert ha a nagyvilágban Nyugat és Kelet között együttműködés van, akkor Magyarország is fejlődik. Amikor azonban Nyugat és Kelet között szembenállás, küzdelem alakul ki, akkor az ország súlyos árat fizet, mert földrajzi és politikai értelemben ütközőzónába kerülünk.”

Miután méltatta Kína magyarországi befektetéseit, a házelnök az MTI beszámolója szerint kitért arra, hogy szerinte számos kapcsolódási pont van a magyar és a kínai kultúrában; „ilyen a család és a közösség szerepe, a hagyományok, valamint az idősek tisztelete. Minkét népre jellemző a kitartás, a kemény munka és a tudás megszerzése.”

Kövér László szerint Európa sokat tanulhat Kínától. Példaként kiemelte „a kitartásra és a türelemre épülő politika művészetét”, hogy azáltal Európa visszanyerhesse méltó szerepét a világ jövőjének formálásában, a globális kihívások megválaszolásában.

Kiemelt videóink