Pogány Induló nem akar a hazai fűlegalizáció szószólója lenni

drog
szeptember 29., 16:43

A parlament 2013-ban szavazta meg a Nemzeti Drogellenes Stratégiát, amibe távlati célként még azt is beleírták, hogy Magyarország 2020-ig kábítószermentes lesz. Hogy ez maradéktalanul sikerült-e, annak az értékelésébe a kormány az elmúlt 4 évben nem ment bele. Viszont azóta újabb drogstratégia kidolgozását nem látták szükségesnek.

A kormányzati körökben talán mégis megsejthették, hogy nem sikerült mindenkit leszoktatni a kábítószerekről, mert az állami pénzekből létrehozott Brain Bar fesztiválon, a Magyar Zene Házában rendeztek egy beszélgetést a fű legalizációjáról, ahol összeültették Szirmai Marcellt, azaz Pogány Indulót, a kormányközeli Drogkutató Intézet szakértőjét, Haller Józsefet és az ATV megmondóemberét, Ceglédi Zoltánt, akiről számunkra nem derült ki, hogyan kapcsolódik a témához, de a sokoldalúságát mutatja, hogy ugyanezen a fesztiválon részt vett az autóiparról és az influenszerekről szóló beszélgetéseken is.

Szirmai Marcell (Pogány Induló), Haller József (Drogkutató Intézet) és Ceglédi Zoltán (ATV)
photo_camera Szirmai Marcell (Pogány Induló), Haller József (Drogkutató Intézet) és Ceglédi Zoltán (ATV) Fotó: Németh Dániel/444

Pedig a téma nagyon összetett, tényleg sok problémánk van a szenvedélybetegségekkel, megérné erről árnyaltan beszélni közpénzből finanszírozott rendezvényeken, de ahogy az várható volt, a 19 éves rapper és a laikus megmondóember nem tudott érdemben vitázni a Drogkutató sokszor csúsztató szakértőjével, aki egy ponton azt is bevallotta, hogy előre megkapta a kérdéseket.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.