Magyar Péter: Karácsony megzsarolt

POLITIKA
szeptember 30., 10:02

„Hazugságoktól és önellentmondásoktól hemzsegő interjút adott a Telexnek Karácsony Gergely” – írta Magyar Péter a Facebookon.

Karácsony az interjúban arról beszélt, a Tisza Párt csak Vitézy Dávidot akarja főpolgármester-helyettesnek – amit az interjúban úgy fogalmazott meg, hogy „Magyarék szerelmesek lettek Vitézybe”, de hivatalosan nem jelölik. A Tisza Párt minden pozíciótól és felelősségtől elzárkózik, ő pedig látott egy tervet, amellyel minden jogkört elvennének tőle, és átadnák azt Vitézynek. Karácsony ragaszkodik ahhoz, hogy Kiss Ambrus legyen az általános helyettese, akit a Tisza nem támogat. Ha mégis megszavaznák, ő támogatná, hogy Vitézy városfejlesztési helyettes legyen. Miután nincs kompromisszum, jelen állás szerint nem javasol senkit helyettesnek. Vagy később választanak valakit, vagy a kormányhivatal kijelöl egy embert, akinek Karácsony szerint semmilyen jogköre nem lesz.

Magyar Péter azt írta, „hogy ki kibe lett szerelmes az utóbbi hetekben, az elég könnyen megállapítható, ha valaki meghallgatja a miniszterelnök és Karácsony Gergely egymásról adott nyilatkozatait, illetőleg ha követi a kettejük közös olimpiai álmait egy csőd szélén álló fővárosban és országban.”

(Karácsony szerint nincs háttértárgyalás a kormánnyal, valódi kormányzati szándékot pedig nem érzékel az olimpiával kapcsolatban.)

Magyar szerint Karácsony Gergely „mindig abban volt jó, hogy áldozati pózba helyezze magát, hogy sajnálni kelljen és közben mindenkinek mindent megígér, de betartani már nem szereti az ígéreteit.”

link Forrás

Ahelyett, hogy Karácsony próbálna kompromisszumos jelölteket és megoldásokat találni, megzsarolta őt, hogy ha nem támogatják Kisst és Tordai Csabát (akiket Magyar a Gyurcsány- és Bajnai-kormány embereinek nevez), akkor nem jelöl senkit. Magyar állítja, Karácsony azt is közölte, ha nem támogatják, hogy a cégek vezetésében ott maradjanak a „régi gárda kemény titánjai”, akkor inkább költségvetést sem készít, a felelősséget pedig a Tisza Párta és a Fideszre tolja.

Azt is hazugságnak tartja, hogy a párt képviselői ne vállalnának felelősséget a közgyűlésben. Két tanácsnokot jelölnek (többen azt várják, adjanak helyettest is), valódi felelősséget viszont csak úgy lehet vállalni, ha valódi jogkörei vannak a képviselőknek, és nem a főpolgármesterhez van telepítve minden jog- és hatáskör. Az erre vonatkozó javaslatokat elküldték Karácsonynak. (Magyar tervéről és a titkos találkozóról itt olvashatnak bővebben.)

Azt írta, azon fognak dolgozni, hogy a főváros „a jelenlegi kaotikus helyzet, a hisztérikus vezető és a kormányzati megszorítások ellenére működőképes maradjon”. Posztját azzal zárta, az emberek egy működő, biztonságos és szerethető városban akarnak élni, „és nem elégszenek meg annyival, hogy boldog legyen a karácsony.”

Vitézy Dávid is reagált, szerinte is csak panaszkodik, másokra mutogat és valótlanságokat állít Karácsony. Az elmúlt hónapokban meg sem próbált megoldást találni Budapest vezetésére, erről alig tárgyalt.

„Egy nappal a ciklus kezdete előtt nincs javaslata a saját helyetteseire, a közgyűlés bizottságaira, a működés kereteire.”

Azt írta, nem jelentkezett főpolgármester-helyettesnek, és erősen el kell gondolkodnia azon, van-e értelme egy felkérésről beszélni vele, de Budapest érdekében megoldásokat kell keresni. Vitézy szerint Karácsony mást mondott az interjúban, mint ami kettőjük megbeszélésén elhangzott.

(Címlapi kép: Németh Dániel/444)

Kiemelt videóink