Magyar Péter feljelenti Deutsch Tamást az EP-képviselőknek írt levele miatt

POLITIKA
október 01., 20:18

„Deutsch Tamás ma életében először úgy tett az Európai Parlamentben, mintha dolgozna. Egy gusztustalan rágalmazó levelet írt a mentelmi jogom kapcsán az európai parlamenti képviselőknek” – reagálta Facebookon Magyar Péter arra, hogy a fideszes politikus az összes EP-képviselőnél bemószerolja a Tisza Párt elnökét.

Deutschnak kapóra jött, hogy a független ügyészség, maga Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Magyar Péter európai parlamenti képviselői mentelmi jogának felfüggesztését. Arról az ügyről van szó, amikor Magyar Péter 2024. június 21-én hajnalban egy budapesti klubban szórakozott, ahol a tényállás szerint elvette és a Dunába dobta valakinek a mobiltelefonját. Magyar korábban azt mondta, ha a fideszesek megszavazzák Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez, önként kikéri a mentelmi jogát. Deutsch ez elé menne.

Magyar Péter az Európai Parlament brüsszeli épülete előtt
photo_camera Magyar Péter az Európai Parlament brüsszeli épülete előtt Fotó: Magyar Péter/Facebook

Magyar nem elégedett meg szópárbajjal, azt írta, feljelenti Deutschot: „Tomi, javaslom, hogy a saját mentelmi jogoddal foglalkozz, mert a mai hazugságaid miatt feljelentelek aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt”.

Kiemelt videóink