Újabb légicsapások Bejrútban, Izrael tovább támadja Libanon fővárosát

külföld
október 04., 06:26

Péntek hajnalban füstfelhőket lehetett látni Bejrút felett, miután újabb izraeli légicsapások érték Libanon fővárosát. Ahogy a BBC is írja, nem világos, hogy mi volt a célpont, de a bejrúti nemzetközi repülőtér mellett csapódtak be a rakéták.

photo_camera Fotó: RAMIZ DALLAH/Anadolu via AFP

A libanoni hadsereg mindeközben közölte, hogy két katona meghalt az ország déli részén, miközben az izraeli erők folytatták a Hezbollah elleni inváziójukat, így további 20 város és falu kiürítését rendelték el. Az izraeli hadsereg nem nyilatkozott, csak annyit mondtak, hogy csapatai megölték a Hezbollah harcosait a határ közelében.

Egy nappal korábban szintén Bejrútot támadták, október 3-án reggel a főváros központjában ért találat egy lakóépületet – kilenc ember meghalt, köztük a polgári védelem hét elsősegélynyújtója is. A libanoni egészségügyi miniszter közlése szerint az elmúlt három napban több mint 40 mentős és tűzoltó halt meg.

photo_camera Fotó: RAMIZ DALLAH/Anadolu via AFP

A két hete tartó izraeli csapások és a Hezbollahot célzó támadások több mint 1300 embert öltek meg Libanon-szerte, a helyi hatóságok szerint több mint egymillió embernek kellett elhagynia otthonát.

Kiemelt videóink