Ha szeretnéd, tönkreteheted James Blunt életét

ZENE
október 07., 07:21

James Bluntot valószínűleg mindannyian ezzel a számmal ismertük meg 2005-ben (pedig!).

link Forrás

És a többség valószínűleg ezután el is felejtkezett róla, pedig, ahogy ő maga fogalmaz: ez az a dal,

aminek köszönhetően az elmúlt 20 évben folyamatosan gazdag volt.

A You're Beautiful ugyanis Blunt Back to Bedlam című debütáló albumán jelent meg, éppen 20 évvel ezelőtt, 10 hétig vezette az albumok toplistáját, és évtizedének legkelendőbb albuma is lett az Egyesült Királyságban.

Az ikonikus vetkőzős klipet aztán addig tolták az emberek arcába, amíg egyszer csak eljutottunk odáig, hogy a Rolling Stone egy ponton megválasztotta minden idők 7. legidegesítőbb számának. Innen már csak lefelé tartott a spirál.

A jeles évforduló megünneplésére az albumot október 11-én kiadják újra, a magából amúgy is szívesen viccet csináló Blunt pedig elég merész módot választott a reklámozásra: néhány napja jelentette be, hogy ha az évfordulóra újra felkerül a lemezlisták élére az album, megváltoztatja a nevét, ráadásul arra, amit a követői találnak ki, és a legtöbben lájkolnak.

„James Bluntnak hívnak. És megvan az erőd ahhoz, hogy totálisan szétbaszd az életemet” - közli az erről szóló videójában az énekes, majd felidézi, hogy egyébként is sokféleképpen nevezték már azóta, hogy ez a dal megjelent. Fel is sorol néhányat: a pop leggyűlöltebb embere; idegesítő; James Beige (bézs, azaz unalmas); James Cunt (vagyis köcsög)...

„Ez azért durva”, jegyzi meg Blunt.

Azt azért jelzi: ha nem lesz első az album a listákon, semmi nem változik, de valószínűleg ez az év legfontosabb demokratikus pillanata - teszi hozzá.

Jelenleg az Itsy Bitsy Teeny Weeny Pop Star Four Chord Song Machiney név vezet, 5974 lájkkal, ami igazán szép megoldás lenne.

Sajnos egyelőre Blunt a kanyarban sincs, nem hogy az Egyesült Királyság albumlistájának élén, pedig a múlt héten a TOP20-ba befért 2 Oasis album is 1994-ből és 1995-ből, őket előzi Elton John és a Fleetwood Mac, és ez még csak a lista hátsó fele, de még a 9. helyen is egy Oasis-válogatásalbum van, a 2010-ben kiadott Time Flies.

:(

A világ 20 legidegesítőbb száma egyébként itt meg is hallgatható, mi mással lenne érdemes indítani egy hetet?