Az egykori NER-milliárdos Vitézy Tamás arról írt Facebook-posztjában, hogy hajléktalan lett

ingatlan
október 07., 15:19

Mire visszaért a piacról, a végrehajtók lefoglalták a házát, hajléktalan lett az egykori NER-milliárdos Vitézy Tamás az üzletember Facebook-posztja szerint. Vitézy Dávid nagybátyja azt írja, hiába hívta ki a rendőröket, ők jogszerűnek találták az intézkedést.

Az egykor a száz leggazdagabb magyar listáján is szereplő Vitézy szerint a végrehajtók a közte és az ország egyik leggazdagabb embere, a korábban Tiborcz Istvánnal is üzletelő Jellinek Dániel között évek óta zajló jogi csatározás miatt foglalták le több százmillió forint értékű ingatlanját az óbudai Máramaros út 47. szám alatt.

link Forrás

Elmentem a piacra bevásárolni, egy rövid ujjú ingben, vászonnadrágban, vászoncipőben, hisz akkor még jó idő volt. A házamba azonban nem tudtam visszamenni, mert a távollétemben betörtek, a kertkaput lezárták, a garázskaput egy kocsi elállta és a zárak cseréje éppen folyamatban volt

– írja a Testvérhegyen álló ház elvesztéséről.

A magát jobboldalinak tartó, hetvenhét éves vállalkozó a rendszerváltás után ukrajnai gázimportból alapozta meg a vagyonát, majd szállodák és egyéb ingatlanok működtetésével és kikötők koncessziós üzemeltetésével foglalkozó cégbirodalma volt Horvátországban. Ezt állítása szerint Jellinek Bohemian Financing nevű cége miatt veszítette el.

Ő volt az első Fidesz-közeli vállalkozó, aki nyilvánosan maffiaként írta le a gazdaság és igazságszolgáltatás kormányközeli szereplőinek együttműködését. (24.hu)

Kiemelt videóink