Még a visszaváltható műanyagpalackokat is elvitte a betörő

bűnügy
október 07., 17:12

Péntek délután betörésről érkezett bejelentés a rendőrségre: egy felújítás alatt álló üzletbe ment be valaki úgy, hogy befeszítette a zárt bejárati ajtót, és az ingatlanból elvitt négy karórát, egy táskát, egy napszemüveget, ráadásul még a visszaváltható műanyagpalackokat is bezsákmányolta az elkövető.

Műanyagpalack-ellenes indonéz aktivista 2021. szeptember 17-én.
photo_camera Műanyagpalack-ellenes indonéz aktivista 2021. szeptember 17-én. Illusztráció: Juni Kriswanto/AFP

A nyomozók helyszíneltek, amikor a sértett észrevett az út túloldalán egy nőt, a hátán az ellopott táskával. Igazoltatták, és átvizsgálták a csomagját, amiből előkerültek az eltűnt értékek, amiket lefoglaltak és később visszaadtak a tulajdonosának.

A nő nem volt ismeretlen a rendőrök előtt: az elmúlt hónapokban több bolti lopást is elkövetett Kecskeméten, Budapesten és Szolnokon. Volt, ahol a ruhájába rejtette az árut, de többször előfordult olyan is, hogy még az üzletben, a sorok között bóklászva elfogyasztott több csokit, péksüteményt és üdítőt. A befalatozott édességek csomagolását mindig a polcok alá rejtette, majd miután jól lakott, fizetés nélkül elsétált.

A 22 éves kecskeméti nőt előállították, és a gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették, majd a nyomozók kezdeményezték a letartóztatását. (police.hu)

Kiemelt videóink