Trump azt mondta, sok bevándorlónak a génjeiben van a gyilkosság

elmebaj
október 07., 20:44

Donald Trump egyre keményebb retorikával támadja a bevándorlókat, legújabban egy interjúban azt sugallta, hogy a bevándorlók azért követnek el szörnyű bűncselekményeket, mert „a génjeikben van”.

„Mi van azzal, hogy egy nyitott határon át beengedték az embereket, akik közül 13 ezren gyilkosok voltak, sokan közülük egynél jóval több embert gyilkoltak meg, és most boldogan élnek az Egyesült Államokban” – mondta Hugh Hewitt jobboldali rádiós műsorvezetőnek Trump, majd arról beszélt, hogy szerinte a „génjeikben van a gyilkosság”, és emiatt „sok rossz gén van” most az Egyesült Államokban.

photo_camera Fotó: Mario Tama/Getty Images/AFP

Trump azt is mondta, hogy Kamala Harris alelnök „egy kommunista párt típusú rendszerbe akar belemenni”, hogy „kormányzatilag etesse az embereket”.

Trumpnak az a felvetése, hogy a bevándorlók hajlamosak az erőszakra, csak fokozza a bevándorók elleni retorikáját, amit a kampánykörúton következetesen alkalmazott, tömeges kitoloncolásokat ígérve, ha megnyeri az elnökséget. (Egy éve rá van csavarodva Hannibal Lecterre.) Trump tavaly azt mondta, hogy a bevándorlók „megmérgezik az országunk vérét”. A Fehér Ház elítélte Trump nyilatkozatát, mert az „a fasiszták és az erőszakos fehér felsőbbrendűség híveinek groteszk retorikáját visszhangozza”.

Trump a múlt héten megígérte, hogy megszünteti az ideiglenes védett státuszt, és kitoloncolja az ohiói Springfieldben élő haiti bevándorlókat, miután – JD Vance alelnökjelölttel együtt – hetekig azt terjesztette, hogy az ottani haiti lakosság háziállatokat eszik. A rémhírterjesztés bombafenyegetésekhez vezetett a springfieldi iskolákban. (Politico)

Kiemelt videóink