A Madeleine McCann-ügy fő gyanúsítottját felmentették egy nemi erőszak vádja miatt indult perben

külföld
október 08., 12:15

A hároméves brit kislány, Madeleine McCann eltűnése miatt elsődlegesen gyanúsított 47 éves Christian Brücknert felmentették abban a perben, amelyet egy tizennégy éves lány és egy fiatal nő megerőszakolása, és két gyerek szexuális zaklatása miatt indítottak ellene. A vádiratban szereplő bűncselekményeket 2000 és 2017 között Portugáliában követték el. A német férfi hosszú éveket töltött a portugáliai Algarve régióban, visszaköltözött Németországba.

Brückner jelenleg is börtönbüntetését tölti Németországban. Drogkereskedelem és egy hetvenkét éves nő megerőszakolása miatt ítélték el hét évre, a büntetése jövő szeptemberben jár le. Az erőszakot Portugáliában, Praia da Luzban követte el 2005-ben, Madeleine McCann családja ugyanezen a településen nyaralt 2007-ben, amikor a kislány eltűnt

Az év elején kezdődött, ítélethozatallal első fokon most véget ért perben a védői azzal érveltek, hogy bizonyítékok hiányában fel kell menteni. Az ügyészek azt kérték, hogy a bíróság további 15 év börtönbüntetést szabjon ki rá. Uta Engemann bíró azzal indokolta a felmentő ítéletet, hogy szerinte nem volt elegendő bizonyíték az ítélethozatalhoz. Az ügyészek közölték, hogy fellebbeznek a keddi ítélet ellen.

A Madeleine McCann-ügyben egyelőre nem emeltek vádat Brückner ellen. A férfi 2020-ban került ebben az ügyben a rendőrség látókörébe,majd 2022-ben gyanúsították meg. Christian Brückner nemcsak azért vált gyanússá, mert a kislány eltűnésének időpontjában ő is Praia da Luz-ban tartózkodott, hanem az is feltűnt a hatóságoknak, hogy épp Madeleine eltűnésének másnapján íratta autóját egy ismerőse nevére.

Korábbi hírek szerint egy hozzá köthető számítógépről olyan csetbeszélgetést folytattak 2013-ban, amiben arról írt, hogy szeretne „fogni és napokig használni valami kicsit”, majd arra is utalt, hogy van már ilyen tapasztalata.