Magyar Péter az EP-ben goebbelsi propagandázott és beszólt Nagy Istvánnak

POLITIKA
október 08., 09:38

Lendületes egy percben kérdezte Nagy István agrárminisztert Magyar Péter az Európai Parlamentben kedden. A Tisza Párt elnöke és EP-képviselője elsőként a bántalmazással vádolt Győrffy Balázs helyét átvevő Dömötör Csabát üdvözölte, azt mondta, Dömötör a „második embere volt az orbáni goebbelsi propagandának Magyarországon évekig”.

Arról is beszélt még, hogy az elmúlt két évben Magyarországon volt a legmagasabb az infláció, hogy 62 százalékkal nőttek az élelmiszerárak, hogy a kormány magára hagyta a vidéket és hogy leépül az agrárium.

„Miniszter úr, önök magára hagyták a vidéket, elnéptelenednek a falvaink, vannak olyan települések, ahol feleannyian élnek, mint 2010-ben. Miniszter úr, a tett az első, a szó a második, ezt jó lett volna 14 év alatt megtanulni.”

link Forrás

Nagy István válaszolt Magyarnak, visszautasította az összes állítását. Szerinte azért magas az élelmiszer-infláció, mert a termékek a legalacsonyabb árról indultak, de a szankciós politika miatt felmentek az energiaárak, és ezt a változást az élelmiszeráraknak is követnie kellett. Az agrárminiszter szerint nem hagyták magára a vidéket, példaként hozta, hogy bevezették az árstoppot és betiltották az ukrán gabonaimportot.

Kiemelt videóink