Trump hazugságnak nevezte, hogy orosz fenyegetés esetén cserben hagyná Lengyelországot

külföld
október 08., 06:40

„Senki sem tett a lengyelekért annyit, amennyit én, Kamala Harris egy hazug személy” – mondta Donald Trump a TV Republika lengyel konzervatív hírtévének adott, hétfőn sugárzott interjújában.

link Forrás

A republikánus elnökjelölt Kamala Harris amerikai alelnök állítását cáfolta, miszerint a republikánus elnökjelölt orosz fenyegetés esetén cserben hagyná Lengyelországot. A demokrata jelölt a szeptember 11-i tévévitán azt mondta, ha Trump lenne az elnök, Vlagyimir Putyin orosz elnök „Kijevben ülne, és tekintetét Európa más részeire vetné, elsősorban Lengyelországra”.

Trump ismét felhozta, hogy ha ő lenne az elnök, Putyin nem merte volna megtámadni Ukrajnát, így Lengyelország is nagyobb biztonságban volna. A republikánus elnökjelölt kivételesnek nevezte a Lengyelországhoz való viszonyát. „Én szeretem a lengyeleket, a lengyelek szeretnek engem” – mondta, hozzátéve, hogy riválisai nem szeretik a lengyeleket, nem szeretik a vallást.

photo_camera Fotó: MARIO TAMA/Getty Images via AFP

Reményét fejezte ki, hogy az Egyesült Államokban élő lengyelek elmennek majd szavazni, és „annak adják a voksukat, aki az értékeiket támogatja”. Trump úgy fogalmazott, gondoskodni fog a lengyelekről, ahogy korábban is.

Trump barátjának nevezte Andrzej Duda lengyel államfőt, és támogatásáról biztosította az elnök azon javaslatát, hogy a NATO-tagállamok a GDP 3 százalékát fordítsák védelemre. Ha ő nyer, minden újra normális lesz, mondta, hozzátéve, hogy az ellenfelei szörnyű emberek, akik csalnak a választáson. Hogy utóbbit mire alapozza, nem derült ki. (via MTI)

Kiemelt videóink