Cyberpunk 2024: a jövő Mészáros Lőrincé és Szijjártó Péteré, sőt egy fotó alapján már meg is érkeztek oda hiperűrsebességgel

jövő
október 09., 13:03

„A Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó V-Híd Zrt., Magyarország piacvezető vasútépítő cégcsoportja a Bács-Kiskun Vármegyei Kiskőrösön mutatta be legújabb, egyedülálló vasúti nagygépeit. Az immár teljes mértékben magyar tulajdonban lévő csúcstechnológia jelentősen hozzájárulhat a jövőben a vasúti pályák modernizációjához itthon és a környező országokban” – jelentette be a Mészáros Csoport.

photo_camera Fotó: Kondella Mihály/Mészáros Csoport

A sajtóközlemény szerint Mészáros Lőrinc tulajdonos az átadón kifejtette, hogy a V-Híd Csoport évek óta fejleszti a gépparkját, ami már több mint 100 millió eurót ér. „Célunk egy teljesen magyar tulajdonú vasútépítő vállalat létrehozása volt, amely képes komplex vasúti pályákat építeni, felújítani, valamint infrastruktúrákat tervezni. Ez az álmunk valóra vált, azóta pedig a vasúti pályák mellett utak, hidak, terminálok épültek a V-Híd -nak köszönhetően” – mondta Mészáros Lőrinc, aki azt is hangsúlyozta, a V-Híd megkerülhetetlen szereplője a magyar infrastruktúra-építésnek, és hozzájárul a fenntartható és biztonságos vasúthálózat kiépítéséhez.

photo_camera Fotó: Kondella Mihály/Mészáros Csoport

A kiskőrösi ünnepélyes gépátadón köszöntőt mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Font Sándor országgyűlési képviselő is, de az egészben leginkább az a fotó az érdekes, ami alapján a jövő nemhogy Mészáros Lőrincé és Szijjártó Péteré (na meg a többi fideszes milliárdosé), hanem mintha már meg is érkeztek volna oda, méghozzá hiperűrsebességgel. Szinte hallani, ahogy Mészáros azt mondja: „Minden energiát az első pajzsra! Hajtóműveket leállítani!”

photo_camera Fotó: Kondella Mihály/Mészáros Csoport

Mark Zuckerberg, a Meta CEO-ja ilyenkor irigykedhet csak igazán a nála sokkal okosabb magyar vállalkozóra.