Ellenzéki konfliktus Újbudán: Orosz Anna nekiment az ügyészségi nyomozások miatt a szocialista alpolgámesternek

belföld
október 09., 18:32

Orosz Anna, a XI. kerület momentumos országgyűlési képviselője egy Facebook-posztban ment neki Hintsch Györgynek, Újbuda szocialista alpolgármesterének, és a kerületi önkormányzat csütörtöki alakulóülése előtt azt kéri László Imre polgármestertől, hogy Hintschet ne válasszák újra alpolgármesternek.

link Forrás

Orosz Anna 2022-ig, parlamenti képviselővé választásáig Hintsch-csel együtt volt alpolgármester az ellenzéki koalíció által vezetett Újbudán. Orosz, aki pártja gyenge önkormányzati választási szereplése után júliusban távozott a Momentum vezetéséből, azzal vádolja Hintschet, hogy szorosan kapcsolódik ahhoz a politikai-gazdasági körhöz, melynek több tagja ellen az ügyészség a parkolási és parkfenntartási megbízásokkal kapcsolatos visszaélések miatt emelt vádat.

Orosz Anna Nem kell Újbudára is egy Tóth Csaba! felütésű posztjában felidézi, hogy Hintsch Györgyöt, az újbudai városüzemeltetésért felelős eddigi szocialista alpolgármestert több oknyomozó cikk annak a Z. Zsoltnak, valamint Molnár Zsoltnak a köreihez sorolják, aki a rendőrségi nyomozás szerint a problémás parkolási és a parkfenntartási megbízások mögött feltárt cégháló egyik kulcsszereplője volt.

Mint a 444 is megírta, Z. Zsolt, a Pannon Park Forest Kft. korábbi tulajdonosa a fővárosi parkbiznisz háttérembere és állítólagos kulcsfigurája volt. Az üzlet a 444 tudomása szerint a hírhedt parkolási bizniszhez hasonlóan működött. Z. Zsoltnak több irányú politikai kapcsolatai voltak, ellenzéki bekötöttsége mellett közös cége volt Tasnádi Lászlóval, Pintér Sándor volt államtitkárával és bizalmasával is.

Az ügyészség Z. Zsoltot különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás, illetve üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett vesztegetés miatt áprilisban előzetes letartóztatásba tette. Ugyanebben a nyomozásban a rendőrség egy számlagyár felgöngyölítése közben lefoglalt egy 20 példányban gyártott ritka Ferrarit és egy Lamborghini Urus luxusautót is. Az egyik csomagtartójában 1,1 millió eurót, vagyis közel félmilliárd forintot találtak készpénzben.

Az ügyészség vádat emelt több szocialista politikus, Tóth Csaba volt zuglói képviselő, Horváth Csaba volt zuglói polgármester és Molnár Zsolt ellen is. Mint Orosz Anna írja, ők a jogerősen elítélt volt MSZP-s főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós köreihez kapcsolódnak.

"A fenti ügyet Hintsch Györgyhöz jelenleg csak áttételesen és közvetetten kapcsolják, de a vádak súlyosak. Ezért Hintsch alpolgármestersége árnyékot vetne az újonnan felálló városvezetésre, és megtépázhatja a választók önkormányzatba vetett bizalmát. Ezt pedig minden körülmények között elfogadhatatlannak tartom"

- írja posztjában Orosz Anna. Illusztrációként egy korábban a Szabad Európa parkügyeket feltáró cikksorozatában is megjelent fotót tett ki, melyen Hintsch György többek között Molnár Zsolttal és egy olyan vállalkozóval van egy hajón, akinek az előzetesbe került Z. Zsolttal volt közös üzleti érdekeltsége.

Arról Orosz közvetlenül ugyan nem tesz említést, de városüzemeltetését felelős alpolgármesterként Hintsch Györgyhöz tartoztak a parkolási ügyek is. A parkolási nyomozásban a Hintsch György bizalmasának számító Büki Lászlót, az újbudai városüzemeltetési igazgatót is meggyanúsították és menesztették.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

"Holnap lesz az új ciklus alakuló ülése. Szívből remélem, hogy az újbudai Képviselő-testület olyan vezetőket választ Újbuda élére, akik méltók a feladatra, amire a választók felhatalmazták őket: a Fidesz rendszerével szembeni küzdelemre, feddhetetlen és átlátható módon. Egy ötéves önkormányzati ciklusnak csak tiszta szívvel érdemes nekilátni. Még akkor is, ha ez komoly konfliktusokkal jár. Ez ugyanis otthonunk, Újbuda, és hazánk, Magyarország érdeke. Hiszem, hogy ezt az újbudai képviselők is szem előtt fogják tartani a holnapi szavazás során."

- zárja a posztját Orosz.

Aki a részletekre kíváncsi, hogy milyen parkolási korrupciós ügyben helyezték vád alá Hintch György újbudai emberét, és ennek milyen politikai összefüggései vannak, nézze meg ezt a videónkat:

link Forrás