A floridai partoktól 48 km-re mentettek ki egy hűtőládába kapaszkodó férfit a tengerből

külföld
október 11., 10:24

Magyar idő szerint csütörtök estére átvonult Floridán a Milton hurrikán, eddig legalább 11 halálos áldozatról tudni, a hurrikán okozta pusztítások felmérésével azonban több halottra számítanak. A floridai mentőcsapatok egész csütörtökön azon dolgoztak, hogy kimentsék a bajba került helyi lakosokat, miután a hurrikán végigsöpört a partmenti településeken, ahol házakat rombolt le, iszappal borította el az utcákat, és életveszélyes tornádókat okozott az állam több pontján.

Az egyik legextrémebb mentést a tengeren hajtották végre: egy hűtőládába kapaszkodó férfit 48 kilométerre Florida partjától, a Mexikói-öbölben találtak meg. A művelet után egy tampai kórházba szállították.

Nicole Groll, a parti őrség szóvivője szerint a férfi egy halászhajón tartózkodott, amely szerdán, a hurrikán partot érése előtt néhány órával hibásodott meg Madeira Beach közelében.

A férfi még sikeresen jelezte helyzetét a közeli a St. Petersburgh parti őrség állomására, mielőtt a rádiókapcsolat megszakadt volna körülbelül helyi idő szerint 18:45-kor. Csütörtökön a keresőcsapatok megtalálták a férfit közel 50 kilométerre Longboat Key-től. A parti őrség által közzétett videófelvételén látható, ahogy a parti őrség búvárát leeresztik a helikopterről, aki a nyitott hűtőládába kapaszkodó férfihoz úszik, hogy kimentse.

link Forrás

Az ügynökség szerint 121-145 km/órás széllökéseket és közel 8 méteres hullámokat sikerült túlélnie. A hajó hollétéről nem tudni semmit.

Szerző: Balogh Boglárka