Dubajban rekedtek a Wizz Air utasai, miután a kifelé tartó gép utasait állítólag először a dubaji helyett a tiranai gépre szállították fel Budapesten

közlekedés
október 12., 18:04

Több mint 200 ember rekedt péntek este Dubajban, miután a Wizz Air törölte a Budapestre tartó repülőjáratukat. Az utasokat csak szombat délután szállította el a légitársaság - írta meg a Blikk.

A Dubajból Budapestre tartó járat eredetileg péntek este 21:30-kor indult volna. Az utasokat azonban 19 óra környékén tájékoztatták, hogy a járatot törölték, és csak szombat délután repülhetnek majd Budapestre.

Az egyik utas azt mondta a Blikknek, hogy ennivalót és innivalót sem kaptak a dubaji repülőtéren. Bár megígérték nekik, hogy szállást biztosítanak számukra, végül nem intézkedtek az érdekükben. Legtöbben így a repülőtéren maradtak az éjszakára.

photo_camera Fotó: WizzAir

Az utas úgy tudja, hogy azért csúszott meg a menetrend, mert Budapesten a dubaji helyett a tiranai géphez vitték az utasokat. A hiba miatt az utasokat le kellett szállítani, a csomagokat pedig ki kellett pakolni a repülőgépből. Mire már mindenki a dubaji járaton ült, jelentős időveszteséget szedett össze a gép.

A történtekre reagált a Wizz Air. Azt írták, hogy

„a Budapestről Dubajba tartó járat beszállítási folyamatának elhúzódása miatt a személyzet szolgálati ideje lejárt volna, mielőtt elérik a larnakai közbenső megállót Dubajból Budapest felé. Emiatt a járat indulását el kellett halasztani, így az csak szombaton tud elindulni. A légitársaság az érintett utasoknak Budapesten és Dubajban egyaránt szállást biztosított. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért”.