A líbiai hatóságok szívatták a nigériai futballválogatottat, akik fogják magukat, és hazamennek

sport
október 14., 16:15

A nigériai válogatottnak kedden este 9-kor a líbiai Bengáziban kellene játszania Afrika-kupa selejtezőt, a jelek szerint a meccs elmarad. A város repterén ugyanis nem szállhattak le, helyette az Al Abrak reptéren landoltak, ahol kénytelenek voltak 12 órát eltölteni és a gépen aludni.

William Troost-Ekong, a nigériaiak csapatkapitánya szerint itt nem jutottak ételhez, italhoz, és még szállodába se mehettek el.

A nigériaiak feltételezése szerint ez a líbiaiak részéről egy lélektani hadviselés része. Arról hallani sem akartak, hogy a közúton négyórányi távolságra fekvő Bengáziba buszozzanak, mivel a líbiai utak fegyveres kísérőkkel sem biztonságosak. A tortúrának olyan ismert játékosok voltak részesei, mint Alex Iwobi (Fulham), Victor Boniface (Leverkusen) vagy Wilfred Ndidi (Leicester).

A líbiai futballszövetség visszautasítja a szándékosság vádját.

A mostani incidens gyökere a két válogatott pénteki, Nigériában rendezendő meccsén keresendő. Faiszal Al Badri líbiai csapatkapitány szerint ott ők részesültek rossz bánásmódban.

William Troost-Ekong újságíróknak arról beszélt, hogy már tankolják a gépet, de nem Bengáziba, hanem hazamennek, ilyen körülmények között ugyanis nem hajlandók játszani.

A pénteki meccsen Nigéria 1-0-ra verte Líbiát. A csoportot 7 ponttal Nigéria vezeti, a negyedik, utolsó helyen Líbia áll 1 ponttal. Ha Nigéria csakugyan nem játssza le a meccset, akkor alighanem súlyos büntetésre számíthat az afrikai szövetség részéről.

(Athletic, Reuters)