Vezetés közben telefonált a buszsofőr, vizsgálatot indított a BKV

közlekedés
október 16., 06:17

Hosszú perceken keresztül, a mobilt szorosan a füléhez szorítva telefonált egy buszsofőr október 10-én a 85-ös buszon, írja a Blikk egy olvasó alapján, aki felvételt is készített az esetről. Miután az utas rászólt, hogy tegye le, hiszen emberek, gyerekek vannak a járművön, a sofőr csak annyit felelt: „És?”.

photo_camera Illusztráció: botost/444.hu

Az eset után a hölgy bement az Örs vezér téren a buszsofőrök számára kialakított pihenőhelyre, és megkérdezte, hol tehet bejelentést az ügy kapcsán, de csak kinevették és lerázták. A Blikk szerint az érintett sofőr is megérkezett a pihenőre, aki azt mondta, meghalt az egyik kollégája, és ezt az ügyet intézte telefonon.

A lap megkereste a BKV-t, válaszukban azt írták, nem érkezett hozzájuk hivatalos panasz, de a felvétel alapján haladéktalanul vizsgálatot indítanak. „A telefonhasználatot a KRESZ egyértelműen szabályozza, és ha egy járművezető a KRESZ-t megsérti, az minden esetben szankciót von maga után, a szabálysértés súlyához igazodva. Ezért társaságunk a szükséges munkáltatói intézkedést megteszi" – írták, hozzátéve, hogy egyedi esetről van szó, a munkatársaikra nem jellemző a hasonló viselkedés. „Időszaki oktatásaink során kiemelten foglalkozunk a KRESZ-szabályok minden körülmények közötti betartásával”.