Megkérdezték Magyartól, hogy miben különbözik Orbántól, mire úgy kezdett beszélni, mint Orbán

POLITIKA
október 17., 17:54

„Eddig kevesen értették meg, hogy miben különböznek valójában tartalmilag a Fidesztől. (...) Egyszerűen ön nem egy fiatal Orbán Viktor?”

„Egyáltalán nem”

– válaszolta Magyar Péter az osztrák közszolgálati csatornának adott interjújában. Hogy mennyiben különbözik a miniszterelnöktől, a Tisza Párt elnöke azzal mutatta be, hogy

Orbánnal szemben ő nem „Európa-kritikus”, majd hozzátette, hogy „természetesen konstruktív és néha kritikus kapcsolatot szeretnénk kialakítani”, de ez szerinte belefér.

Ukrajnáról is hasonló megállapítást tett: Orbánnal szemben ő nem kritizálja Ukrajnát, „csak van néhány kényes ügyünk a magyar kisebbség miatt”. Fegyvert nem küldene ő sem, mert nem biztos abban, hogy a fegyverek jelentik a konfliktus megoldását. Ukrajna uniós csatlakozásával nincs baja, de a balkáni országoknak hamarabb kellene taggá válniuk. Kijev NATO-csatlakozását nem tartja jó ötletnek, ahhoz előbb békét kell kötnie Oroszországgal.

Arra a kérdésre, hogy mi az a két-három legfontosabb tartalmi kérdés, ami megkülönbözteti Orbán Viktortól, Magyar egyszerűen nem válaszolt, helyette a szegénységről és a magyar egészségügy helyzetéről beszélt.

link Forrás

Először kikerülte a válaszadást a menekültügyről szóló kérdésnél is. Amikor másodjára is nekiszegezték, hogy ha kormányra kerülne, hogyan változtatna a menekültellenes magyar szabályzáson, azt válaszolta, „nem az én kezemben van, hogy hány menekült érkezik Magyarországra. (...) Van egy kerítésünk a déli határon, amit az Orbán-kormány épített, azt mi megtartanánk.” Az interjút azzal a kérdéssel zárták, hogy

„Az Orbán-kormány évek óta átfogó kampányt folytat az LMBTQ-közösség ellen, nyíltan homoszexuális-ellenes. Változtatna ezen egy Magyar Péter vezette kormány?”

„Szerintem nem ez a legfontosabb kérdés.”

Magyar hozzátette: szívesen beszél róla, de szerinte a magyarokat ennél jobban érdekli az egészségügy helyzete.