Felfüggesztették Csárdi Antal mentelmi jogát

POLITIKA
október 21., 16:55

Az Országgyűlés 132 igen, 38 nem és 1 tartózkodás mellett felfüggesztette Csárdi Antal mentelmi jogát. A politikus még nyáron az LMP tagjaként több aktivistával együtt elállta a Samsung gödi akkugyárának egyik bejáratát.

Csárdi szerint a gödi Samsung-gyár termelését csökkenteni kellett volna, ezért mentek oda júniusban más LMP-s aktivistákkal, hogy lezárják az odavezető bejáratokat. A bíróság korábban ugyanis kimondta, hogy nem rendelkezik a gyár a megfelelő környezethasználati engedéllyel. Éppen ezért a kormánynak kellett volna intézkednie, mivel ez elmaradt, Csárdiék léptek az ügyben. A történet akkor azzal ért véget, hogy Csárdi Antalt és az aktivistákat is a rendőrök vezették el az útból.

Csárdi szerint nem áll fent a szabálysértési tényállás, azt mondta, a mentelmi jogról szóló szavazásnak „egyetlenegy vesztese lesz, az pedig a magyar demokrácia”.

Egy rágalmazási ügy miatt Pócs János mentelmi jogának felfüggesztéséről is döntött ma a parlament. A képviselők 22 igen, 140 nem és 1 tartózkodás mellett úgy szavaztak, hogy a fideszes képviselő mentelmi jogát ne függesszék fel. (Telex)