Magyar: Hova tűnt a ruszkik haza, miniszterelnök úr?

  • A politikai igazgatója sajátos történelmi párhuzama és Magyar Péter pártja miatt szokatlan helyzetben találta magát Orbán Viktor idén október 23-án.
  • A miniszterelnök 11-kor tartott beszédet egy családi nappal kevert rendezvényen, a Millenáris körbehatárolt részén. Az újságírókat egy kordonba terelték be, ahonnan még vécére sem nagyon akarják kiengedik őket.
  • Orbán keményen nekiment Magyarnak, de úgy, hogy a nevét nem mondta ki.
  • Magyar kormányváltást ígért 2026-ra és meghirdette a képviselőjelöltjeik castingját.
  • Ünnepi tudósításunk a nap eseményeiről.
114 poszt
Időrend
október 23., 20:27

Sulyok Tamás: 1956 emlékét nem sajátíthatja ki senki, dee nem is lehet elhazudni vagy félremagyarázni

A köztársasági elnök a Müpában rendezett díszünnepségen arról beszélt, hogy "ma egy szuverén és független Magyarország, egy büszke és szabad nép ünnepel". Az ünnepségen - emeli ki az MTI - részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó, valamint Pintér Sándor belügyminiszter is. Az államfő beszéde itt olvasható.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA
október 23., 18:15

Szijjártó házánál akcióztak

A Keresztény Zoltánhoz kötődő Újratervezés csoport Szijjártó Péter külügyminiszter házánál helyezett el több táblát. Az egyiken az állt, Szergej Lavrov baráti kör SZOT üdülője, a másikon pedig a Külügyminisztériumnak javasoltak új nevet.

A kerítésre kirakott tábla
photo_camera A kerítésre kirakott tábla Fotó: Újratervezés
Új név a Külügyminisztériumnak
photo_camera Új név a Külügyminisztériumnak Fotó: Újratervezés
október 23., 18:08

Konfettizés, közös éneklés

Aztán lemegy a felhívás a kivetítőn, hogy jelentkezzenek a kanapéból, aztán újra zene és fáklyás megemlékezés az 56-os hősökre. Vége van - a beszédeknek.

október 23., 18:05

A rezsim ellenszere a tett

A haza nem a magántőkealapoké, nem az eltitkolt vagyonkezelőké, nem a milliárdosok magántulajdona - mondja Magyar. Üzente a Karmelitába, hogy a haza a népé.

A beszéde végén arról beszél, hogy a rezsim ellenszere a tett, és arra buzdított, hogy jelentkezzenek a pályázatra. (Ez már fent van a honlapjukon, november 20 a határidő.) "Mindenkire szükség van, aki szembe mer és akar nézni a nemzeti együttbűnözés rendszerével. Az új Magyarország és a valódi rendszerváltás hősei ti lesztek."

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Magyar azt mondja, mindig voltak Döbrögik, akik lenyomták, kirabolták és megnyomorították a népet, de mindig lettek új Ludas Matyik, akik háromszor verték rajtuk vissza a bűnöket. Azzal zárt, hogy "lépésről lépésre" visszaveszik a hazát, és egy békés országot építenek. "Ezt közlöm az ország népével, és a világ közvéleményével. A haza minden előtt."

október 23., 18:01

Magyar: Az Orbán-kormány becsapta a népet

Az embert azzal lehet mérni, hogy mit kezd a hatalommal. Az Orbán-kormány becsapta a népet, korlátozza a szabadságot, kiárusították az országot, ellopták a közös vagyonukat. De tudják, hogy vége van - közölte Magyar.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444


október 23., 18:00

Ha nyernek, nem lesz többet kompország

Megint elmondta, hogy keresik a jövő Magyarországnak több ezer tehetséges vezetőjét. A nyílt pályázat mostantól él, a részletek fent vannak a párt honlapján.

Magyar azt mondta, 26-ban nyernek, és véget vetnek az ezer éves átoknak, "az ország nem lesz többé kompország, mert abból soha nem jött ki semmi jó. A komp a rossz leheletű múlt, sehova sem tartozik. Mi a hídépítők nemzedéke leszünk. Itt az idő, hogy átalakuljon a magyar táj."

október 23., 17:56

Már a kilincset lopják

A hazánk nincs jó állapotban, sürgős tatarozás és felújítás vár rá - mondja Magyar, számos szóképpel alátámasztva ezt, szerinte már az utolsó kilincseket és a lámpaburákat is lopják éppen. Aztán visszatér arra, hogy majd az általuk kiválasztottak látnak neki a rendbetételnek.

október 23., 17:55

Szakembereket is keresnek

Nem csak országgyűlési képviselő-jelölteket választanak ki 25 májusig, hanem azt a több ezer szakembert is, akikkel közösen zökkenőmentesen átveszik a kormányzás felelősségét, és átállítják az országot növekvő, európai, jóléti pályára - mondja Magyar.

Egy cél van, hogy Magyarországot emelkedő pályára kell állítani. Kinyitják a lehetőséget, "szálljatok be ti is Magyarország kormányzásába." Az a baj, hogy most a felsővezetői pozíciókban, fontos állásokban nem szakértők ülnek, hanem politikai haszonlesők, és bólogatójánosok ülnek. Ennek vége, eljött a tehetséges emberek ideje - mondja Magyar, és azzal folytatja, szövetséget kötnek a jószándékú, tehetséges emberekkel.

október 23., 17:52

A Magyarok hangja címmel társadalmi párbeszédet indítanak november 5-től

Átérzik az óriási felelősségét. 65 munkacsoporttal és rengeteg szakemberrel dolgoznak a kormányprogramon - mondja Magyar, de emellé A Magyarok hangja címmel társadalmi párbeszédet indítanak november 5-től, Valamint a honlapjukon elkezdik "a jövő transzparens vezetőinek kiválasztását" is, várja a jelentkezéseket.

október 23., 17:50

A 13. havi nyugíj és a rezsicsökkentés marad

"Megtartjuk a 13. havi nyugdíjat és a rezsicsökkentést, és a 25 év alattiak adókedvezményét, és a gyerekek után járó adókedvezményeket is" - ígérte Magyar.

Itt még nem volt vége. Azt mondta, jelentősen emelik a minimálbért és a szakdolgozók bérét is.

link Forrás

Arra pedig, hogy mindezt miből, azt mondta, csatlakoznak az Európai Ügyészséghez, hazahozzák az uniós pénzt, befoltozzák a réseket, amin évente 3-5 milliárd zúdult ki Orbánék oligarcháihoz.

Azt ígérte, bevezetik, hogy a miniszterelnök csak két ciklust vihet. Ez nagy tapsot kap. Ahogy az is, hogy megígérte, megszüntetik a kormánypropagandát. Az utolsó ígéretek között volt, hogy visszaállítják az önkormányzatok függetlenségét, és kiköszörülik az Alkotmányon a csorbát.

október 23., 17:48

Magyar: Visszaszerezzük, amit csak tudunk az ellopott közös vagyonunkból

Joggal kérdezhetik, hogy mit fogunk tenni 2026-ban, amikor megnyerjük a választásokat? Igazságot szolgáltatunk, visszaszerezzük, amit csak tudunk az ellopott közös vagyonunkból. Visszaállítják Magyarország nemzetközi hírnevét., szolgálató államot alakítanak ki, visszaállítják a kata-adózást, újra létrehozzák a visegrádi négyeket. Nem leépítik az állami egészségügyet és oktatás, hanem fejlesztik. Megemelik a családi pótlékot, nyugdíjasoknak is üzent, hogy nekik is több jut.

október 23., 17:45

A Fidesz szavazókkal is kedves

"Tudom, hogy még sokan vannak, akiket szintén elárult és becsapott az Orbán-rendszer, de még hezitálnak. Azt ígérték nekik, hogy megvédik őket az inflációtól, gyarapodást ígértek, ehelyett elszegényedést, háborús uszítást kaptak."

A becsapottak is tiszteletreméltó hazafiak - mondja Magyar. Őket is kihasználta és az út szélén hagyta az Orbán-kormány. Tőlük azt kéri, gondolják át, hogy valóban erre szavaztak annak idején? Azt szerették volna, hogy bugyuta milliárdosok jachtokról szórják szét az ország vagyonát, hogy az unokáik külföldön éljenek, hogy szüleiket 2-3 éves várólistákon hagyják szenvedni?

Ők is szeretik a hazát, és többet érdemelnek. Azt mondta, értük is fognak dolgozni. Fontolják meg, hogy ha jön a változás, nekik is jobb hely lesz Magyarország.