Helen Mirren szerint szomorú, hogy Kurt Cobain akkor halt meg, amikor, mert így sosem láthatta a GPS-t

ÉLET
október 25., 09:28

Igen, a 79 éves színésznő egész pontosan így fogalmazott:

„Mindig azt mondom, nagyon szomorú, hogy Kurt Cobain akkor halt meg, amikor, mert soha nem látott GPS-t.”

Mirren az Evening Standard Brave New World (Bátor Új Világ) című műsorában azt is kifejtette:

„A GPS a legcsodálatosabb dolog, nézni a kis kék pöttyömet az utcán sétálva. Egyszerűen varázslatosnak és hihetetlennek találom.”

A beszélgetés épp az öregedés témáját járta körül. A színésznő szerint, aki jelenleg 79 éves, „ha szerencséd van, idősebb leszel”, majd hozzátette, soha nem gondolta volna, hogy megéli ezt a kort, de most már rendben van vele.

„Oké, hát ez az. Ez a 79. És ez valahogy rendben van. Nem zseniális, de 25 évesnek lenni sem volt olyan zseniális.”

Helen Mirrennek egyébként már többször is eszébe jutott Kurt Cobain, főleg, amikor az öregedéssel kapcsolatban kérdezték.

2014-ben Oprah-nak azt magyarázta:

„Nézd meg Kurt Cobaint – még számítógépet sem látott! A most zajló digitális dolgok nagyon izgalmasak. Annyira kíváncsi vagyok, mi történik ezután.”

Egy évvel később pedig a Cosmopolitannek nyilatkozta azt:

„A minap Kurt Cobainre gondoltam, és arra, hogy úgy halt meg, hogy nem tudott az internetről. És ettől teljesen el vagyok képedve.”

2016-ban a Daily Mailnek már azt mondta:

„Ha 27 évesen haltam volna meg, abban az életkorban, amikor Kurt Cobain 1994-ben, akkor soha nem tudtam volna, hogy létezik internet! Hihetetlen dolgok történnek folyamatosan, és alig várom, hogy lássam, mi jön még.”

photo_camera Helen Mirren 2019-ben.
Fotó: MARK RALSTON/AFP

Nem tartozik szorosan ide, de egyébként említésre érdemes, hogy Helen Mirrent hányan kérdezgetik a koráról. A filmiparban rengetegen igyekeztek felhívni a figyelmet arra, hogy a színésznőknek egy bizonyos életkor felett (és itt nem igazán pontos számra, inkább csak a jól néz még ki, vagy már nem faktorra kell gondolni) hatványozottan nehezebb érvényesülni. Ageizmusnak hívják a jelenséget.

Kurt Cobain, a Nirvana legendás frontembere 1994-ben lett öngyilkos.