A Legfőbb Ügyészség nem talált bűncselekményre utaló jelet Orbán Áron hangfelvételének ügyében

belföld
október 26., 11:57

Bűncselekmény gyanújának hiányában elutasította a Legfőbb Ügyészség Vadai Ágnes feljelentését Orbán Áron ügyében, közölte a Demokratikus Koalíció.

A hangfelvételről, melyen Orbán Áron beszél, itt és itt is írtunk. Ezen egyebek mellett az hallható, hogy a kormányfő testvére a Miniszterelnöki Kabinetirodán dolgozó Héjj Dávidnak nehezményezi, hogy a magyar hatóságok gátolják vietnámiak vízumkérelmét.

A miniszterelnök öccsének anyagi érdeke fűződik vietnamiak Magyarországra hozatalához, cége, a Multi Shoot Zrt. 2024 elején például 20 fős csoportok számára „Citizen Life Saver” alapképzést rendelt a Pécsi Tudományegyetemtől, amiért cserébe csoportonként nettó 12 millió forintot fizettek az egyetemnek. A képzésen való részvétel azt a célt szolgálta, hogy a harmadik világból érkezettek a képzési papírjuk segítségével könnyebben jussanak vízumhoz a schengeni övezetben. A bennfentesek szerint a vietnámiak mindezért nem kis összegeket fizettek.

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, hogy hivatali visszaélés történt, és az Ügyészség azért nem tesz semmit, mert Orbán Áront védik. "Ebből is látszik, hogy az Orbán családnak mindent szabad: szétlopják az országot, pedofilokat mentegetnek, és a hivatalos utakat megkerülve intézik el ügyeiket. Orbán Viktor csak a sajátjai gazdagodásával van elfoglalva, miközben a becsületes magyarok alig jönnek ki a fizetésükből a hónap végére. A DK szerint ezzel Orbán elárulta a magyarokat, egy áruló kormánynak pedig nincs helye Magyarországon", írják.