Szlovákia is beszállna a magyar olimpiai pályázatba, már el is küldték a sportlétesítményeik listáját

sport
október 26., 15:44

Konzultációt kezdeményezett Szlovákia Magyarországgal egy olyan közös sportinfrastruktúra-hálózat lehetőségéről, amit egy esetleges 2036-2040 közötti olimpiai pályázatban használna Budapest, jelentette be közös sajtótájékoztatóján szombaton a szlovák turizmusügyi és a sportügyi miniszter. Nem a közös pályázat a cél, Andrej Danko szerint

„a konzultációk a meglévő és a jövőbeli sportinfrastruktúrával kapcsolatos lehetőségekről szólnak, amelyek az olimpia szervezésére is használhatóak, és hosszú távon fenntarthatóak.”

Hozzátette: egyeztetnek a magyarokkal a szlovák sportlétesítmények listájáról. A Paraméter beszámolója szerint a miniszter kijelentette:

„Magyarország úgy határozott, hogy Szlovákia területén is találhatók olyan sportlétesítmények, amelyek beilleszthetők lennének az olimpia rendezésébe, mint például a magántulajdonban lévők, illetve a pozsonyi, dunaszerdahelyi vagy kassai futballstadionok. Nem kizárt, hogy új létesítmények épülnek majd a koncepció részeként.”

Az egyik ilyen sportkomplexum lehetne a somorjai olimpiai edzőközpont és sportkomplexum bővítésével megvalósuló Olimpiai Aréna, mondta Dušan Keketi sportügyi miniszter. A közel 5000 négyzetméteres létesítményben akár 15 sportág versenyeit is le lehetne bonyolítani.