Kirúgták Erik ten Hagot, a Manchester Unitedot elképesztő mélységekbe rántó edzőt

sport
október 28., 13:28

A hússzoros, angol rekordbajnok Manchester United a hétvégén 2-1-re kikapott a West Ham Unitedtől, így 9 forduló alatt 8 lőtt góllal a megszerezhető 27-ből 11 pontot szerezve a 14. a húszcsapatos angol bajnokságban. A United minden sorozatot figyelembe véve csupán egy meccsen győzött az elmúlt nyolcból, és három kör után még az Európa-ligában is nyeretlen.

Ezek után legfeljebb az meglepő, hogy Erik ten Hagot, a klub 54 éves menedzserét csak most rúgták ki.

A Guardian szerint a United történetének egyik legrosszabb Premier League-szezonkezdetét produkálta idén. A klubvezetés a hétvégi vereség után úgy érezte, a pályán nyújtott teljesítményre nincs mentség, ezért hétfő reggel közölték ten Haggal, hogy menesztették. Ten Hag 2022 tavaszán vette át a csapatot, megnyerték vele az FA Kupát, ám a bajnokságban egy 3. hely után tavaly már csak a 8. helyen végeztek.

Az első csapat irányítását rövid távon a csapat korábbi támadója, a szintén holland Ruud van Nistelrooy veszi át, aki a nyáron csatlakozott a klub edzői stábjához. A United következő mérkőzése szerdán a Leicester otthonában lesz a Carabao Kupában (ezt szintén megnyerték Ten Haggal, még 2023-ban).

A Guardian szerint a United nagyon szeretett volna még időt adni Ten Hagnak, mivel minél nagyobb folytonosságot akartak a klubnál zajló változások közepette. Azt remélték, hogy Ten Hag szorosan együtt fog dolgozni az új sportigazgatóval, Dan Ashworth-tal és a technikai igazgatóval, Jason Wilcox-szal, hogy segítsen előrelépni a tavalyi 8. hely után, de ehelyett még mélyebbre csúsztak.