Borízű hang #214 [hosszú]: Proto-repohár '91-ben a Fekete Lyukban, Napoleonok alkonya, Kossuth-díjat Szikora Róbertnek!

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

Ajándékozás

Cikkek ajándékozásához Közösség vagy Belső kör csomagra van szükséged.

Ha már előfizetőnk vagy, jelentkezz be! Ha még nem, válassz a csomagjaink közül!

A nemzeti kultúra hungarikumjellegének megőrzését gyógyszerelgurulásig prioritásként kezelő műsorunk a hazai kultúrtörténet mindeddig talán obskúrus részének földolgozását igyekszik a maga lehetőségeihez mérten elősegíteni: a magyar repohártörténelem eddig eltitkolt gyökereire derül fény.

  • 00:38 Poloska után 4 nappal. Petőfi zászlóra tűzött rendje. Orbán és a jakobinusok. A tragédiához vezető színes forradalmak. Hankó kultúrgyógyszerész és a magyar lét fantasztikuma.
  • 06:51 Legalább a nemzeti kultúrát hagynák békén. A terv szerint nyomott verbális eszkaláció.
  • 10:16 NB1 tabella. A Fradi kihagyott helyzete. A befeszült Kubatov. Rövid szolgálati közlemények.
  • 15:29 Müller Péter Sziámi Kossuth-díja. A Kossuth-díjasok listája. Kossuth-díjat Pataky Attilának és Szikora Róbertnek!
  • 21:02 Generációja Hobója. Az kap díjat, aki hajlandó díjat kapni. Winkler Dezső és a Kossuth-díjas sztahanovisták. A Genyó Szívó Disztroly Müller-interjúja.
  • 24:35 Bucó 1991-ben a Lyukról. Repohár a Fekete Lyukban. A Ványi meg én. Régi címkés Kőbányai.
  • 30:13 Helyreigazítás: Fábry Béla.
  • 35:32 Hova tűntek a Napóleonok? Nádasdy gyermekkora. A fertőző anorexia.
  • 40:03 Napóleon kikopott a tudatból. Francia soft power az elmegyógyintézetekben.
  • 43:30 Szexi forradalmárok, akik korán meghalnak. Camilo Cienfuegos. A fiatal Sztálin.
  • 46:50 Minden, de tényleg minden Italo Balbóról. Az Aldo Moro-gyilkosság.
  • 53:36 A New York Times análisszex-segédeszközöket tesztelt.
  • 58:37 Aljas anális trükkök a szombathelyi birkózásban. A jó buttplugmarkolat.

A fizetőfal mögött a Belső kör- és a Közösség-előfizetői csomagok tulajdonosai már most hallgathatják a friss adást. A többieknek hétfőig várniuk kell, akkor jön a kicsit rövidebb, ingyenes változat. Na, ezért is érdemes előfizetni, és főleg azért, hogy maradjon független sajtó!

Van még használati útmutatónk is az előfizetős, hosszú verziók kezeléséhez mindenféle podcastalkalmazásokban (a Spotify sajnos nem kezeli az ilyen előfizetős megoldásokat).

Csatlakozz a Körhöz, hogy hozzáférj minden műsorunkhoz!

Ezt az adást csak Belső kör és Közösség csomagjainkkal érheted el. Légy része a közösségünknek,
segítsd a 444 működését!

Már előfizetőnk vagy?
Jelentkezz be!
Kapcsolódó cikkek
Legfrissebb podcastjaink

Borízű hang #251 [hossz]: Másfél milliós kardigánban az Orczy közvécében

Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Borízű hang #250 a színpadon [hosszú]: Hajóféreg hamis zászlóval

Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Tyúkól#57: Asszertív karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.

Diószegi-Horváth Nóra, Kun Zsuzsi
podcast

Borízű hang #249: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul [rövid verzió]

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Az emberfej ízű licsitől a legjobb kínai éttermekig Londonban

A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.

444.hu
podcast