Rottyon vagyunk. Ahhoz képest, hogy négy hónap telt el az évből, teljesen elfáradtunk, úgyhogy a munka ünnepét pihenéssel próbáljuk ünnepelni, ennek pedig azzal ágyaztunk meg, hogy olyan Tyúkólt készítettünk, amilyet még sosem:
nem írtunk hozzá adástervet.
Szóval ez az ünnepi különkiadás, amiben nemcsak május elseje, a munkások helyzete, a munkahelyi balesetek, a szakszervezetek és a sztrájk kerül szóba, hanem az is, hogy miért baj, hogy kiüresedett ez a nap, és ma már szinte csak a lufiról meg a sör-virsliről szól. De talán amit a legjobban hiányolunk, az a szolidaritás – arra pedig vannak elméleteink, hogy ez miért alakul így.
Bővebben:
Podcastunk kéthetente jelentkezik új adással, meghallgatható a 444 Spotify- és Apple-csatornáján is. Korábbi adásaink itt találhatók. Javaslataid, ötleteid, meglátásaid a tyukol@444.hu címre várjuk.
Illusztráció: Kiss Bence/444
Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.
Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.
A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.
Podcastunkban többek közt arra keressük a választ, lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan lehet sikerrel megoldani jövőbeni kihívásokat.
Hétfő van, szabad a Borízű! ByeAlexet kipécézték, Orbán kínaiban, nyugdíj helyett Himars, felszólalás a szaunázóbűnözés ügyében, kamupárt-spektrum és -klaszter, utolsó elsőzők, egy kupica Salmiakki, csak az íze kedvéért, szmog. Ja, és lesz élő! (De Orbán gépén ki a Leslie Nielsen?)