Tyúkól #41: Lusták vagyunk a munka ünnepén

  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

Rottyon vagyunk. Ahhoz képest, hogy négy hónap telt el az évből, teljesen elfáradtunk, úgyhogy a munka ünnepét pihenéssel próbáljuk ünnepelni, ennek pedig azzal ágyaztunk meg, hogy olyan Tyúkólt készítettünk, amilyet még sosem:

nem írtunk hozzá adástervet.

Szóval ez az ünnepi különkiadás, amiben nemcsak május elseje, a munkások helyzete, a munkahelyi balesetek, a szakszervezetek és a sztrájk kerül szóba, hanem az is, hogy miért baj, hogy kiüresedett ez a nap, és ma már szinte csak a lufiról meg a sör-virsliről szól. De talán amit a legjobban hiányolunk, az a szolidaritás – arra pedig vannak elméleteink, hogy ez miért alakul így.

Bővebben:

  • 00:00:00 - Május elsejei különkiadás!
  • 00:00:29 - Full szar készen vagyunk. Reméljük, ti nem.
  • 00:02:31 - A május 1. kulinárisan is kifejezetten fontos esemény. Nóra elmondja, hogy miért!
  • 00:03:51 - A majális nem változott sokat az időben: sör, virsli, vattacukor, lufi, pónilovaglás... drágán.
  • 00:06:42 - Pedig a munka ünnepének nem ez lenne a lényege. Főleg nem ilyen drágán!
  • 00:08:44 - Kipanaszkodjuk magunkat a szerkesztőség kávéhelyzetéről.
  • 00:09:04 - A kávé hagyján, de nagyon elkeserítő a munkahelyi halálos balesetek száma.
  • 00:13:11 - Nóra kedvenc témája: a szakszervezetiség.
  • 00:19:26 - Megosztottság, ellenszenv és kevés szimpátia = a szolidaritás hiánya.
  • 00:27:16 - Más: ha nő vagy és van véleményed, akkor azt inkább tartsd meg magadnak, lehetőleg a konyhában és a dolgodat is csináld meg.
  • 00:33:28 - Lehet, hogy az internetadó bevezetését mégis hagynunk kellett volna...
  • 00:38:30 - Nóra három napig nem olvasott híreket, először elvonási tünetei voltak, aztán kisimult az idegrendszere. (Ha tehetitek, ti is próbáljátok ki ezt, tényleg jó cucc.)
  • 00:42:41 - Azért a push-értesítéseket nem kapcsolta ki...
  • 00:45:30 - Próbáljátok ki ti is a 15 perces szabályt! Nem old meg mindent, de hátha.
  • 00:47:08 - Vagy a színezést.
  • 00:50:01 - Összefolyt a munka a magánélettel, most érezzük igazán, hogy mennyire nem tudunk lecsatlakozni a munkahelyünkről, és állandóan dolgozunk...
  • 00:53:51 - Zsuzsi imádja a 21. század kényelmét, még akkor is, ha ez azzal jár, hogy mindenhol elérhető.
  • 00:58:10 - Mi még tudunk vezetékes számokat. És ti?
  • 01:00:25 - Ha úgy érzitek, hogy túl kényelmes minden, akkor próbáljatok meg térkép nélkül bóklászni a városban. Jó móka!
  • 01:04:54 - Újságírói életpálya: telefonfüggőség és alkoholizmus. (Csak viccelünk.)
  • 01:07:39 - Nincs konklúzió, és tudtátok, hogy nem is annyira jó, ha a dolgok össze vannak foglalva?

Podcastunk kéthetente jelentkezik új adással, meghallgatható a 444 Spotify- és Apple-csatornáján is. Korábbi adásaink itt találhatók. Javaslataid, ötleteid, meglátásaid a tyukol@444.hu címre várjuk.

Illusztráció: Kiss Bence/444

Legfrissebb podcastjaink

Borízű hang #251 [hossz]: Másfél milliós kardigánban az Orczy közvécében

Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Borízű hang #250 a színpadon [hosszú]: Hajóféreg hamis zászlóval

Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Tyúkól#57: Asszertív karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.

Diószegi-Horváth Nóra, Kun Zsuzsi
podcast

Borízű hang #249: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul [rövid verzió]

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Az emberfej ízű licsitől a legjobb kínai éttermekig Londonban

A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.

444.hu
podcast