Éves összesítés hetente

Az operatív törzs naponta jelentett adatai alapján heti összesítésekben mutatjuk meg a naponta kiadott adatokat. Tekintettel arra, hogy 2021 nyara óta a hétvégi adatokat hétfőn összesítve közlik, az elmúlt két év járványadatait hetenként a keddtől hétfőig tartó időszakot összesítjük.

Kiugró halálozási statisztikák az EU-ban

Az Our World in Data (OWID) projekt világszinten aggregálja a 2020-as év és az azt megelőző öt évek átlagának eltérését. A hetente kiadott adatok kirajzolják a 2020-as év kiugró halálozását, amely nem feltétlenül jelent meg a hivatalos, koronavírusos megbetegedéssel összefüggő napi halálozási adatokban. Az európai - így a magyar - halálozási adatokat az OWID a német Max Planck Intézet Human Mortality Database projektje alapján szolgáltatja (A magyar adatszolgáltató a KSH). Táblánk minden héten szerdán frissül. Az OWID az angolszász rendszerben kezeli a heteket, így a hét első napja a vasárnap, ezért nem is a hét sorszámát, hanem a kezdőnap dátumát szerepeltetjük.

A 2021-es év

A 2020-as év

Halálozási statisztika (2015-2021)

A Központi Statisztikai Hivatal gyorsjelentése a magyarországi halálozási adatokról. Az adatfeldolgozás miatt ezt néhány hetes csúszásban van. Nincsenek feltüntetve külön a koronavírus áldozatai, de ha az elmúlt 5 év átlagához viszonyítjuk az idei adatokat, akkor látható a járvány hatása a halálozási adatokra.