Éves összesítés hetente

Az operatív törzs naponta jelentett adatai alapján heti összesítésekben mutatjuk meg a naponta kiadott adatokat. Tekintettel arra, hogy 2021 nyara óta a hétvégi adatokat hétfőn összesítve közlik, az elmúlt két év járványadatait hetenként a keddtől hétfőig tartó időszakban összesítjük.

A 2022-es év

A 2021-es év

A 2020-as év

Halálozási statisztika (2015-2021)

A Központi Statisztikai Hivatal gyorsjelentése a magyarországi halálozási adatokról. Az adatfeldolgozás miatt ez néhány hetes csúszásban van.

Kiugró halálozási statisztikák az EU-ban

Az Our World in Data (OWID) projekt világszinten aggregálja a járványidőszak és a megelőző öt év halálozási átlagának eltérését. A hetente közzétett adatok kirajzolják a 2020-2021-es időszak kiugró halálozását, amely nem feltétlenül jelent meg a hivatalos, koronavírusos megbetegedéssel összefüggő napi halálozási adatokban. Az európai - így a magyar - halálozási adatokat az OWID a német Max Planck Intézet Human Mortality Database projektje alapján szolgáltatja (a magyar adatszolgáltató a KSH). Táblánk minden héten szerdán frissül. Az OWID az angolszász rendszerben kezeli a heteket, így a hét első napja a vasárnap, ezért nem is a hét sorszámát, hanem a kezdőnap dátumát szerepeltetjük.