Koronavírus-számok Magyarországon 01.24.
Elhunytak + 64 Σ 11 968
Kórházban - 61 Σ 3 793
Fertőzöttek + 1 257 Σ 359 574
Tesztek + 16 441 Σ 3 052 068

Heti összesítés, Magyarország

Az operatív törzs naponta jelentett adatai alapján heti összesítésekben mutatjuk meg a naponta kiadott adatokat a hetek sorszáma szerint a 34. héttől (augusztu 17.).

Megyei bontás, fertőzöttek

A törzs által jelentett napi, megyére lebontott fertőzöttségi adatait mutatjuk megyénként.

Halálozási statisztika (2015-2020)

A Központi Statisztikai Hivatal gyorsjelentése a magyarországi halálozási adatokról. Az adatfeldolgozás miatt ezt néhány hetes csúszásban van. Nincsenek feltüntetve külön a koronavírus áldozatai, de ha az elmúlt 5 év átlagához viszonyítjuk az idei adatokat, akkor látható a járvány hatása a halálozási adatokra.

Heti többlethalálozás

Az elmúlt hat év heti halálozási adatai az összes korcsoportban (34. hét - )

Kiugró halálozási statisztikák az EU-ban

Az Our World in Data (OWID) projekt világszinten aggregálja a 2020-as év és az azt megelőző öt évek átlagának eltérését. A hetente kiadott adatok kirajzolják a 2020-as év kiugró halálozását, amely nem feltétlenül jelent meg a hivatalos, koronavírusos megbetegedéssel összefüggő napi halálozási adatokban. Az európai - így a magyar - halálozási adatokat az OWID a német Max Planck Intézet Human Mortality Database projektje alapján szolgáltatja (A magyar adatszolgáltató a KSH). Táblánk minden héten szerdán frissül. Az OWID az angolszász rendszerben kezeli a heteket, így a hét első napja a vasárnap, ezért nem is a hét sorszámát, hanem a kezdőnap dátumát szerepeltetjük.