Négy meccsre tiltották el a Puskás-díjas Zsórit

nb1
2020 augusztus 25., kedd 15:40
26

Úgy tűnt, hogy talán elindulhat végre a Puskás-díjas Zsóri Dániel pályafutása. A játékos élete első NBI-es meccsén, akkor még 18 évesen csereként beállva ollózta azt a gólt, amit tavaly szeptemberben a szezon legszebbjének választott a FIFA.

Zsóri azóta sem játszott végig egyetlen NBI-es meccset sem. Sem Debrecenben, sem Fehérváron, ahová már friss Puskás-díjasként szerződtették tavaly.

Az újabb esélyt a feljutó Budafoktól kapta meg a 19 éves játékos. Két forduló ment le eddig az NBI-ből, az elsőn, a Kisvárda ellen a sérült Kovács Dávid helyére állt be csereként a 61. percben. Egy kihagyott helyzettel és egy sárgával vetette észre magát, amit ellenfele felrúgásáért kapott.

Aztán jött a második meccs, az Újpest elleni, ahol megint csak csereként állt be a 63. percben, de 6 perccel később szabadrúgásból gólt szerzett. A Puskás-díjas ollózás mellett ez volt a második NBI-es gólja.

Már majdnem vége lett a meccsnek, de a lefújás előtti pillanatokban, a 94. percben Zsóri alattomosan megtaposta a földön fekvő macedón Risztevszkit.

A meccs után Zsóri azt nyilatkozta, hogy véletlenül taposta meg az ellenfelét, az illetékesek nézzék vissza a jelenetet.

Visszanézték, 4 meccses eltiltást kapott Zsóri, három meccset kell kihagynia a szintén kiállított, Zsórit megütő, majd meglökő Risztevszkinek.

Nehéz elfelejteni azt a lelkesedést, ahogy Zsóri Dániel Puskás-díját ünnepelte Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője szeptemberben

„Bár úgy tűnik, a semmiből jött a fiatal Zsóri Dániel csodagólja és az érte nyert Puskás-díj, valójában az egész magyar futball, sőt miután határon túl született magyar fiatalról van szó, az egész magyar nemzet erőfeszítése benne van”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt