„Sajnálom a halottakat, de élni kell”: a brazil elnök kitart a Copa América megrendezése mellett

június 2., szerda 4:11
3

Sokan nem értik Brazíliában, miért vették át a dél-amerikai kontinenstorna, a Copa América rendezési jogát Argentínától a járvány közepén. A meccsek jövő hétvégén kezdődnek, de csak a napokban született meg a döntés.

Bolsonaro elnök most sem aggódik: „Ami engem illet, és az összes kormánytagot, beleértve az egészségügyi minisztert, a kérdés eldőlt. Kezdettől fogva azt mondtam a járványról: sajnálom a halottakat, de élni kell.”

Egy szenátor viszont egyenesen a brazilok csatárához, Neymarhoz fordult, hogy álljon ki a rendezés ellen. „Most a vakcinabajnokságban kellene részt vennünk” - idézi a politikust a BBC.

Fotó: LUIS ACOSTA/AFP

Az ellenzéki Munkáspárt bírósághoz fordult az ügyben, ami ötnapos határidőt adott az elnöknek, hogy információt osszon meg a kormány döntésével kapcsolatban. Mint kiderült, négy brazíliai államban lesznek meccsek, köztük Rio de Janeiróban, nézők nélkül. Legalább hat állam egyáltalán nem vállalta a rendezést.

Eredetileg Kolumbiában és Argentínában lett volna a tavalyról elhalasztott Copa América, de előbbi a feszült politikai helyzet, utóbbi pedig a növekvő fertőzésszámok miatt esett ki.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt