A kereszténydemokrata bajor miniszterelnök sajnálja, hogy nem lesz szivárványos a stadion a szerdai meccs alatt

foci-eb
2021 június 22., 11:48

Nagy port kavart Németországban, hogy az UEFA végül nem engedélyezte a müncheni városvezetésnek, hogy a tolerancia és az egyenlőség jeleként a szivárvány színeivel világítsák be az Allianz Arenát a magyar válogatott elleni meccsen. Bajorország kereszténydemokrata miniszterelnöke, Markus Söder (CSU) a döntés után azt írta: „Kár, hogy nem lehet szivárványszínekkel megvilágítani a müncheni arénát. Ez egy nagyon jó jelképe lett volna a toleranciának és szabadságnak. Ki kell állnunk a kirekesztés és a diszkrimináció ellen.”

link Forrás

A döntésre válaszul egyébként más német stadionok, így a berlini, a frankfurti és a kölni a szerdai meccs alatt szivárványos megvilágítást kapnak. De úgy néz ki, itthon a Fradi is beszáll a színháborúba, legalábbis Kubatov Gábor fideszes klubelnök az oldalán támogatta a B-Közép ötletét, hogy a meccs idejére boruljon nemzeti színeinkbe a Groupama Aréna. (ARD/Berliner Kurier)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.