A kereszténydemokrata bajor miniszterelnök sajnálja, hogy nem lesz szivárványos a stadion a szerdai meccs alatt

2021 június 22., kedd 11:48

Nagy port kavart Németországban, hogy az UEFA végül nem engedélyezte a müncheni városvezetésnek, hogy a tolerancia és az egyenlőség jeleként a szivárvány színeivel világítsák be az Allianz Arenát a magyar válogatott elleni meccsen. Bajorország kereszténydemokrata miniszterelnöke, Markus Söder (CSU) a döntés után azt írta: „Kár, hogy nem lehet szivárványszínekkel megvilágítani a müncheni arénát. Ez egy nagyon jó jelképe lett volna a toleranciának és szabadságnak. Ki kell állnunk a kirekesztés és a diszkrimináció ellen.”

A döntésre válaszul egyébként más német stadionok, így a berlini, a frankfurti és a kölni a szerdai meccs alatt szivárványos megvilágítást kapnak. De úgy néz ki, itthon a Fradi is beszáll a színháborúba, legalábbis Kubatov Gábor fideszes klubelnök az oldalán támogatta a B-Közép ötletét, hogy a meccs idejére boruljon nemzeti színeinkbe a Groupama Aréna. (ARD/Berliner Kurier)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt