PR-szagú magyarázkodásba kezdett az UEFA a stadionbotrány után

2021 június 23., szerda 12:55

Kedden hatalmas felháborodást okozott Németországban, hogy az UEFA nem engedte szivárványszínekkel kivilágítani a müncheni stadiont, amikor ott a németek a magyar válogatottat fogadják. A bajor város vezetése ezzel akart szolidaritást vállalni a meleg közösségekkel, akiket Magyarországon hátrányosan érintenek a múlt heti törvénymódosítások. München főpolgármestere szégyenteljesnek nevezte a döntést, több német stadiont pedig csak azért is szivárványosra világítanak.

Az UEFA PR-osai most azzal próbálták menteni a menthetőt, hogy szerdán a közösségi médiás felületein szivárványosra cserélték a szervezet logóját. Mellékeltek hozzá egy magyarázkodó szöveget is, amiben leírják, szerintük miért nem volt politikai döntés, hogy nem engedték kivilágítani az Allianz Arénát. Az UEFA szerint inkább maga a müncheni önkormányzat kérése volt politikai töltetű. „Az UEFA számára a szivárvány nem egy politikai szimbólum, hanem a sokszínűbb és befogadóbb társadalom iránti elkötelezettségünk jele.”

Egyébként az UEFA legutóbb amiatt is vizsgálatot indított, hogy a németek kapusa, Manuel Neuer szivárványos karszalaggal lépett pályára a franciák és a portugálok ellen. Vasárnap állapították meg, hogy ez a sokszínűség jele volt, ezért leállították a vizsgálatot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt