Tele lesz a Puskás szivárványos hirdetéssel a vasárnapi meccsen

2021 június 26., szombat 18:21

Ha lenne az UEFA-nak nagykövete, már fáradhatna is be a Külügyminisztériumba, hogyan engedélyezhetett ilyen provokációt, de nagyon úgy néz ki, hogy a vasárnapi Hollandia-Csehország Eb-nyolcaddöntőn szivárványos lesz a Puskás Aréna. Nem kívül, hanem belül.

A mai amszterdami Wales-Dánia meccsen ugyanis több szponzor is a Pride-hónaphoz igazította az eddigi hirdetéseit.

Így a Volkswagen:

A Booking.com:

A Tik Tok:

A Just Eat

Fotó: OLAF KRAAK/AFP

És a Heineken:

A kínai hirdetők, a Gazprom és a Qatar Airways maradtak az eddigi reklámjaiknál.

Alighanem ezek az új hirdetések lesznek a Puskásban is holnap, legalábbis a booking.com jelezte, hogy az EB végéig maradnak ezek a hirdetések.

Szijjártó Péter már abban összeesküvést látott, hogy Münchenben a német-magyaron egy szurkoló szivárványos zászlóval rohant be a magyar himnusz alatt, szerinte direkt engedhették be a rendezők. (Miközben a pályára berohanást a Puskás Arénában sem sikerült megakadályozni, a német-magyarral egyidőben zajló francia-portguálra 4-en is beszaladtak, igaz, zászló nélkül.)

Az UEFA azt nem engedélyezte, hogy Münchenben a stadion szivárványos kivilágítást kapjon, hogy ezzel tiltakozzanak az ellen, hogy a magyar parlament a pedofilellenes törvényt homofób módosítókkal fogadta el. De a szivárványos hirdetésekkel a szövetségnek nincs baja. A The Athletic szerint az UEFA azt nyilatkozta, hogy minden partnerük maga dönthet a saját üzeneteiről, az UEFA pedig teljes mértékben támogatja a toleranciát és az elfogadást.

Fotó: KOEN VAN WEEL/AFP

A hollandok pedig új csapatkapitányi karszalaggal készülnek Budapestre.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke azt kérte az utolsó budapesti meccs előtt (ahol a magyar csapat már nem, de minden bizonnyal több 10 ezer magyar szurkoló ott lesz), hogy „minden tekintetben sportszerűen szurkoljon, tartózkodjon a himnuszok kifütyülésétől, továbbá minden olyan kirekesztő (rasszista, homofób, soviniszta) megnyilvánulástól, mely beárnyékolná a magyar nemzeti válogatott és a szurkolók elismerésre méltó teljesítményét, és ez által az ország megítélését. Kérem ezt tartsák be akkor is, amikor mások részéről provokációt tapasztalnak.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt