Jó sokáig lehet majd vitatkozni arról a gólról, amivel Mbappé megnyerte a franciáknak a Nemzetek Ligája döntőjét

2021 október 10., 21:25

Franciaország nyerte a Nemzetek Ligáját, 2-1-re verték a spanyolokat a döntőben.

A spanyolok szerezték meg a vezetést a 64. percben, Oyarzabal góljára két percben belül válaszolt Benzema egy gyönyörű góllal. Aztán jött a 80. perc, és egy olyan Mbappé gól, ami finoman szólva is erősen vitatható volt.

link Forrás

Az teljesen egyértelműnek tűnik, hogy Mbappé lesen volt, amikor Hernandez felé passzolt. Nem is bajlódtak a csíkózással.

Ami miatt megadták a gólt, az az - legalábbis szakértők szerint, és a meccs után Busquets is azt mondta, hogy ezt az indoklást kapták -, hogy Eric Garcia elcsúszva belepiszkált a labdába, hogy azt megpróbálja elpöckölni a lesen lévő Mbappé elől. Ez pedig felülírta a korábbi lest. Ezen az indokláson erősen kiakadtak a spanyolok, és tényleg elég életszerűtlen így alkalmazni a lesszabályt, hiszen az aktív lesen lévő Mbappé kényszerítette ki, hogy a védő beleérjen a labdába.

Franciaország–Spanyolország 2–1 (0–0)
Milánó,
San Siro. Vezette: Taylor (angol)

Franciaország: Lloris – Koundé, Varane (Upamecano, 43.), Kimpembe – Pavard (Dubois, 79.), Pogba, Tchouaméni, Theo Hernández – Griezmann (Veretout, 92.) – Benzema, Mbappé.

Spanyolország: Simón – Azpilicueta, García, Laporte, M. Alonso – Gavi (Koke, 75.), Busquets, Rodri (Fornals, 84.) – Ferran Torres (Merino, 84.), Sarabia (Pino, 61.), Oyarzabal.

Gólszerző: Oyarzabal (64.), ill. Benzema (66.), Mbappé (80.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.