A köztévé riportere elalélt attól, hogy a Puskás Akadémián milyen nagyszerű kapusokat nevelnek, bár az általa dicsért kapus egyáltalán nem felcsúti nevelés

felcsút
2021 december 5., 11:59

1-1-es döntetlent játszott a Ferencváros otthon a Puskás Akadémia ellen. A felcsútiak pontszerzésében nagy szerepe volt a kapus Markek Tamásnak.

Ezt ki is emelte a meccs utáni értékelésben (itt látható 2:29:25-től) a műsorvezető, Székely Dávid, aki egyébként az M4 csatornaigazatója is:

„Láttunk két óriási Markek védést, aki nagyon kellett a Puskás Akadémia pontszerzéséhez. Egészen döbbenetes, hogy milyen kapusokat nevelnek a Puskás Akadémiánál.”

Simán lehet, hogy így van, de a szóban forgó Markek Tamás soha nem volt a felcsúti akadémia növendéke, Nagykanizsán, majd Zalaegerszegen nevelkedett, megfordult több csapatban, a másodosztályú Csákvárból a nyáron igazolta le a Puskás Akadémia. Augusztus végén volt a 30. születésnapja, persze nyár óta is nevelhették.

Az igaz, hogy azért került a kapuba, mert október közepén megsérült a felcsútiak valóban saját nevelésű játékosa, Tóth Balázs. A helyére nem egy másik saját nevelés, hanem a nyáron igazolt Markek ugrott be. Annyira jól, hogy a felcsútiak edzője, Hornyák Zsolt novemberben azt nyilakozta, hogy „ha Markek így fogja folytatni, akkor ő lesz az első számú kapus akkor is, ha visszatér Tóth Balázs”.

A végére pedig egy örök klasszikus, 2007-ből, vagyis 14 évvel ezelőttről, amiben egy magát futballokosnak nevező felcsúti ingatlantulajdonos megjósolja, hogy milyen hatással lesznek az akadémiák a magyar focira:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt