Döntetlent játszott a válogatott Luxemburggal

2022 november 17., 21:02

Az év utolsó előtti, barátságos meccsén Luxemburgban lépett pályára a magyar csapat. A válogatott pocsékul kezdett, számos hajmeresztő hibát produkált hátul, az egyikből össze is hozott egy 11-est a magyar védelem. A büntetőt a 7. percben beverte Rodrigues (1-0).

A 25. percben Styles javított, labdát szerzett a luxemburgi térfélen, remekül tekerte a kapu elé, Szalai Attila pedig 12 méterről befejelte (1-1). Innentől átvette az irányítást a magyar csapat, a második félidőt pedig kifejezetten jól kezdte, sorra rúgta a szögleteket. Az egyikből Szalai majdnem duplázott, de a kapufáról kifelé pattant a labda.

A vezetést az 57. percben szerezte meg a magyar csapat, a csereként beállt 19 éves Kerkez adott középre balról, érkezett az újonc, Genkben játszó 20 éves Németh András, és 5 méterről bebelsőzte. (1-2)

photo_camera Németh András a gólját ünnepli Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Úgy tűnt, hogy innen simán nyeri a meccset a válogatott, ehelyett feltámadt a luxemburgi csapat, és egyenlítettek is. Lang nem tudott felszabadítani, Curci pedig kihasználta a lehetőséget ( 2-2). Akár a győzelmet is megszerezhette volna Luxemburg, kihagytak egy óriási helyzetet, maradt a döntetlen.

A két legutóbbi meccsünkön nem tudtuk megverni Luxemburgot. Négy éve nyertek a luxemburgiak, most döntetlen lett, mindkettő barátságos meccs volt.

Marco Rossi szövetségi kapitány Németh mellett Baráth Péter személyében még egy újoncot avatott, és visszatért a hosszú sérüléséből Kalmár Zsolt is.

Luxemburg-Magyarország 2-2 (1-1)
Luxembourg, 3571 néző, v.: Jonathan Lardot (belga)
gólszerzők: Rodrigues (7., 11-esből), Curci (78.), illetve Szalai A. (25.), Németh A. (67.)
sárga lap: Barreiro (25.), illetve Dibusz (6.), Nagy Zs. (34.), Styles (85.)

Luxemburg:
Moris (Schon, a szünetben) - Jans, Mahmutovic, Olesen (Thill, a szünetben) - Bohnert, Da. Sinani, Barreiro, Pinto - Borges Sanches (Curci, 71.), Rodrigues (Rupil, 91.) - De. Sinani (Lohei, 59.)

Magyarország:
Dibusz - Lang, Orbán, Szalai A. - Fiola (Botka, 78.), Nagy Á. (Baráth P., 78.), Styles, Nagy Zs. (Kerkez, 57.) - Szoboszlai (Kalmár, 87.), Gazdag (Sallai, 57.) - Ádám (Németh A., 57.)

Vasárnap még lesz egy meccs, a görögök ellen a Puskás Arénában, ez lesz Dzsudzsák Balázs búcsúmeccse.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.