Hiába szólt a VAR, hogy ez talán mégis tizenegyes volt, Lewandowski kihagyta

A mexikói szurkolók széles tömegeinek hála óriási hangulatban kezdődött a katari foci-vb Mexikó–Lengyelország meccse, a csapatok viszont az első félidőben nem tettek túl sokat azért, hogy fokozódjon a drámai feszültség. A közép-amerikaiak domináltak, a lengyelek a biztonságra mentek inkább, igazi gólhelyzet azonban nem nagyon alakult ki egyik oldalon sem.

A második félidő eleje még kevésbé tűnt intenzívnek, egészen addig, amíg a barcelonai sztárcsatár, Robert Lewandowski meg nem próbált kilépni, ám a mezénél fogva lebirkózták. A bíró nem ítélt tizenegyest, de a VAR szólt, hogy talán mégiscsak az volt, másodjára megadták. Mindazonáltal Lewandowski kihagyta – avagy az ötödik vb-jén részt vevő Ochoa pompás vetődéssel védett –, így maradt a 0-0.

photo_camera Egyik lő, másik véd Fotó: MANAN VATSYAYANA/AFP

A következő néhány percben tetőfokukra hágtak az érzelmek és az izgalmak, a mexikóiak meglódultak erősen, de hiába, a helyzeteik kimaradtak, majd a tempó visszalassult. Gólt a hátralévő időben is találhatott volna bármelyik csapat, de nem talált, miáltal a második góltalan döntetlent hozták össze a csapatok a torna harmadik napján.

Ez a legkevésbé a Szaúd-Arábiától kikapó argentinoknak örömteli, akik így a csoport utolsó helyén állnak, az outsidernek vélt szaúdiak pedig vezetnek a csoportban.

C csoport
Mexikó
0
-
0
Lengyelország
Vége
Lengyelország
Szövetségi kapitány
3-5-2
Czesław Michniewicz
Mexikó
Szövetségi kapitány
4-3-3
Gerardo Daniel Martino

Aki szeretné hírlevélben megkapni foci-vb-s napi összefoglalóinkat reggelente – az első itt olvasható –, a vonatkozó listára itt tud feliratkozni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt