Hiába szólt a VAR, hogy ez talán mégis tizenegyes volt, Lewandowski kihagyta

világbajnokság
2022 november 22., 17:56

A mexikói szurkolók széles tömegeinek hála óriási hangulatban kezdődött a katari foci-vb Mexikó–Lengyelország meccse, a csapatok viszont az első félidőben nem tettek túl sokat azért, hogy fokozódjon a drámai feszültség. A közép-amerikaiak domináltak, a lengyelek a biztonságra mentek inkább, igazi gólhelyzet azonban nem nagyon alakult ki egyik oldalon sem.

A második félidő eleje még kevésbé tűnt intenzívnek, egészen addig, amíg a barcelonai sztárcsatár, Robert Lewandowski meg nem próbált kilépni, ám a mezénél fogva lebirkózták. A bíró nem ítélt tizenegyest, de a VAR szólt, hogy talán mégiscsak az volt, másodjára megadták. Mindazonáltal Lewandowski kihagyta – avagy az ötödik vb-jén részt vevő Ochoa pompás vetődéssel védett –, így maradt a 0-0.

photo_camera Egyik lő, másik véd Fotó: MANAN VATSYAYANA/AFP

A következő néhány percben tetőfokukra hágtak az érzelmek és az izgalmak, a mexikóiak meglódultak erősen, de hiába, a helyzeteik kimaradtak, majd a tempó visszalassult. Gólt a hátralévő időben is találhatott volna bármelyik csapat, de nem talált, miáltal a második góltalan döntetlent hozták össze a csapatok a torna harmadik napján.

Ez a legkevésbé a Szaúd-Arábiától kikapó argentinoknak örömteli, akik így a csoport utolsó helyén állnak, az outsidernek vélt szaúdiak pedig vezetnek a csoportban.

Egyéni képviselőjelöltek
-
Szövetségi kapitány

Aki szeretné hírlevélben megkapni foci-vb-s napi összefoglalóinkat reggelente – az első itt olvasható –, a vonatkozó listára itt tud feliratkozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.